Select Menu

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos πρότεινε τη δημιουργία ενός ειδικού ομοσπονδιακού προγράμματος για την εξουδετέρωση διαστημικών απειλών όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Αυτό δήλωσε ο  υποδιευθυντής της υπηρεσίας Vyacheslav Davydov.

Αν και δεν αποσαφηνίστηκε για ποιες ακριβώς απειλές η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο, εντούτοις σε αυτές όπως αφέθηκε να εννοηθεί περιλαμβάνονται αστεροειδείς και κομήτες και διαστημικά σκουπίδια.

Ο υποδιευθυντής της Roscosmos είπε ακόμη πως για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών είναι απαραίτητη η διεθνής συνεργασία αλλά και η συγκέντρωση οικονομικών πόρων, ενώ πρόσθεσε πως το πρόγραμμα θα είναι από κοινού με τη ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Τέλος ο Davydov δήλωσε πως «η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει σε όλα τα σχετικά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης δε διεθνές επίπεδο, γύρω από την αντιμετώπιση των απειλών».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top