Select Menu

Αιχμές κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αφήνει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Financial Times Deutschland με τίτλο «Ο νεαρός ταραχοποιός της Ελλάδας».

Το άρθρο του Markus Bernath κάνει λόγο για τον νέο «πολιτικό αστέρα» της Αθήνας. «Την ημέρα του θριάμβου του ο Τσίπρας συνέχισε αυτό που τον έφερε ψηλά: τα μεγάλα λόγια. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας "δεν θα ήταν η σωτηρία, αλλά η τραγωδία της χώρας», δήλωσε ο νέος αστέρας της ελληνικής πολιτικής μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ, Α. Σαμαρά. Ο Τσίπρας δεν θέλει να διευκολύνει τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, η οποία θα δεσμευτεί να ακολουθήσει την σκληρή πολιτική λιτότητας, εναντίον της οποίας πολέμησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στάση που επιβραβεύθηκε από το εκλογικό σώμα με ένα εντυπωσιακό ποσοστό» γράφει το άρθρο. 

«Ο Τσίπρας είναι κάτι περισσότερο από τον νικητή της ημέρας, είναι το σύμβολο της νέας ελληνικής δημοκρατίας. Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα μοιάζει να καταρρέει οριστικά. Επί δεκαετίες τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κρατούσαν τα ηνία της εξουσίας. Τώρα πλέον έχουν υποβιβαστεί στον ρόλο του συμπαίκτη σε ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο. Αντίθετα, ο Τσίπρας κατάφερε να τετραπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματός του, το οποίο είναι το αντίστοιχο του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στη Γερμανία, και με αυτόν τον τρόπο να φτάσει στη δεύτερη θέση» επισημαίνει.

Ο αρθρογράφος εσυνεχίζει τονίζοντας ότι «ο επικεφαλής των Αριστερών ξέρει να πολώνει, αυτό είναι βέβαιο. Κάποιοι δεν τον αντέχουν και το υβρίζουν ως αλαζόνα. Για άλλους ο 37χρονος είναι το από πολύ καιρό αναζητούμενο πρόσωπο σε ένα παγιωμένο – χρόνια τώρα - πολιτικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούσαν πάντοτε οι ίδιες ελίτ».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top