Select Menu

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από απόρρητα έγγραφα αλλά και από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον, του μοναδικού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Το ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε "μπει στο μάτι" των Αμερικανών είναι γνωστό. Από αυτό το σημείο μέχρι τη απόφαση μιας οργανωμένης δολοφονίας χρειάζεται να διανυθεί πολύς δρόμος.

Ο Νίξον είχε εγκρίνει την δολοφονία του Αρ. Ωνάση; To ερώτημα προκύπτει μέσα από απόρρητα έγγραφα αλλά και από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά την διάρκεια της θητείας του Ρίτσαρντ Νίξον,και τα οποία επικαλείται στο βιβλίο του «Τα σκοτεινά μυστικά του Νίξον», ο βετεράνος δημοσιογράφος Ντον Φούλσομ (Don Fulsom).

Σε αυτό,παρουσιάζει το Νίξον, ως έναν κυνικό και αδίστακτο άνθρωπο που διατηρούσε μακροχρόνιους δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα και που ενορχήστρωσε δολοφονικές ενέργειες κατά των Φιντέλ Κάστρο, Σαλβαδόρ Αλιέντε (οποία έκπληξις) και Αριστοτέλη Ωνάση.

Στόχος για την εξόντωση του Έλληνα κροίσου ήταν η ανατροπή της συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία για την κατ΄αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της (αυτό όντως τους στοίχισε).

Όσον αφορά την περίπτωση του Κουβανού ηγέτη και τα στοιχεία για το σχέδιο της δολοφονίας του , ήρθε από την πλευρά της CIA, το 2007, μέσα από την δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων σε δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λονδίνου.

Ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Νίξον , εδωσε εντολή για την δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμα και ο Ελληνική καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρο Αγκνιου , δέχθηκε απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του. Η αλήθεια είναι ότι το προσωνύμιο "trickie Dick" το κέρδισε με την αξία του.

Οι ιστορικοί αναμένουν με ενδιαφέρον το 2017 που θα γει και ο επίσημος αποχαρακτηρισμός περισσότερων από 1 εκατομμυρίων εγγράφων της CIA για τη δολοφονία του Τζόν Κένεντι.

Πάντως, ακόμα και αν ο Έλληνας κροίσος δεν δολοφονήθηκε ο περίεργος θάνατος του γιου του Αλέξανδρου από "ατύχημα" ήταν σαν μια δολοφονία του "χρυσού" Σμυρνιού, αφού μέσα σε δύο χρόνια από τον καϋμό του για το θάνατό του, "έφυγε" και αυτός. Η "μαχαιριά" στην καρδιά ενός πατέρα έχει τα ίδια αποτελέσματα και ίσως πιο σκληρά και αδυσώπητα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top