Select Menu

Μετά τις τελευταίες εκλογές η πολιτική και τα κόμματα του μνημονίου καταποντίστηκαν. Σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν τώρα, αλλάζουν τη ρητορική τους, αλλά όχι την πολιτική τους. Προσπαθούν να παρασύρουν τους πολίτες και να υποκλέψουν τη ψήφο τους προβάλλοντας μια ψεύτικη αντιμνημονιακή πολιτική. Λένε πολλά,αλλά δεν εξηγούν όμως γιατί όσο κυβερνούσαν επέβαλαν την καταστροφική πολιτική τους χωρίς τη λαϊκή θέληση.

Δεν εξηγούν πειστικά γιατί πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις,καταβαράθρωσαν την οικονομία, διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ψήφισαν εκτρωματικούς νόμους και χαράτσια, εκτόξευσαν την ανεργία, οδήγησαν τους μικροεπαγγελματίες τον ένα μετά τον άλλον να βάζουν λουκέτα, οδήγησαν τον κόσμο στη φτώχια, στην πείνα, στην απόγνωση, στις αυτοκτονίες.

Μέχρι και τις εκλογές με αλαζονικό ύφος μας έλεγαν ότι η πολιτική που ακολουθούσαν ήταν αυτή που μας οδηγούσε στην ευημερία. Είχαν υπογράψει μάλιστα και επιστολές που επιβεβαίωναν στην τρόικα τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής τους. Οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ψήφιζαν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, επιβάλλοντας κομματική πειθαρχεία, ενώ προχωρούσαν σε διαγραφές όσων βουλευτών δεν τους ψήφιζαν.

Τις λαϊκές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις τις έπνιγαν στα ασφυξιογόνα και τις διέλυαν με ανελέητους ξυλοδαρμούς των ΜΑΤ και με προσαγωγές των διαμαρτυρόμενων στην ασφάλεια. Οι δυνάμεις καταστολής ήταν κύριο εφαρμοστικό εργαλείο της μηνονιακής πολιτικής τους. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές σχεδίαζαν και προετοίμαζαν την λαίλαπα των μέτρων που θα ψήφιζαν για μετά τις εκλογές. Κουβέντα δεν έλεγαν για αναδιαπραγμάτευση των μηνονικακών πολιτικών και αλλαγή πλεύσης.

Πίστευαν και πιστεύουν ότι μπορούσαν να παραπλανήσουν τον λαό με τρομοκρατικά διλήμματα με τη βοήθεια των διαπλεκόμενων εργολαβικών καναλαρχών και των μισθωμένων δημοσιογράφων τους. Κουβέντα δεν έκαναν έστω για αναθεώρηση της μνημονιακής πολιτικής τους.

Μέχρι και σήμερα, μετά τις εκλογές, δεν αποδέχονται ότι η πολιτική τους κατέστρεψε την χώρα, βύθισε την οικονομία στην ύφεση, και οδήγησε την κοινωνία στην καταστροφή. Δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη των έργων τους και της πολιτικής τους. Μιλάνε τώρα με ασάφεια για κάποια αναδιαπραγμάτευση, χωρίς να λένε κάτι ποιο συγκεκριμένο,χωρίς να μας λένε εάν έχουν κάποιες κόκκινες γραμμές.

Στην εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΤ3 ο καθηγητής του εργατικού δικαίου του ΑΠΘ Άρις Καζάκος περιγράφει την κατάσταση και διαψεύδει τα περί επιτυχίας του κουρέματος και μείωσης του χρέους με το PSI. Το πολυδιαφημιζόμενο ως επιτυχημένο PSI και κούρεμα είναι μια μεγάλη φούσκα, μια νέα αποτυχία. Αμέσως μετά το PSI το χρέος μεγάλωσε κατά 28δις. Περιγράφει την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τη διαμόρφωση ενός εργασιακού μεσαίωνα, με τις δοκιμασμένες και καταστρεπτικές πολιτικές του Νεοφιλελευθερισμού. Με μισθούς και συντάξεις Ρουμανίας και Βουλγαρίας η κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει. Οι οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν οι εργαζόμενοι πένονται και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινή διαβίωσή τους.



Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη την ανάπτυξη που επιβάλει η Μέρκελ και ο Μπαρόζο. Που δίνει αμύθητα κέρδη στις πολυεθνικές και στο παρασιτικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο, με μισθούς, παροχές, συντάξεις, και συνθήκες Βαλκανίων. Στις 6 του Μάη το μνημόνιο πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων. Οι νέες κρυφομνημονιακές πολιτικές των κομμάτων της πρώην συγκυβέρνησης είναι καταδικασμένες.

Πανπαν

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top