Select Menu


Η συνάντηση των προέδρων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ορίστηκε για τις 19:30.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ωστόσο και μετά από σχετική ανακοίνωση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί στη συνάντηση ως έκφραση δυσφορίας, καθώς δεν προκύπτει σύγκλιση θέσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο πρώτος κύκλος επαφών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στηλίτευσαν τη στάση που τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε», απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπούλιας είχε στη συνέχεια κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι θέλει, αλλά δεν μπορεί να συμμετάσχει αν το σχήμα δεν είναι οικουμενικό. Αν δηλαδή δεν μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκλείσει ήδη από το μεσημέρι στην κουβέντα με Σαμαρά και Βενιζέλο ενώπιον του Κάρολου Παπούλια.

«Εμείς τη δική μας υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία την καταδείξαμε με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.

Ο Κάρολος Παπούλιας είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προκύψει σχήμα συνεργασίας.

Τα πρακτικά από τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας αφού ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top