Select Menu

Μετά τις χθεσινές ''πιέσεις'' απο τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΔΗΜ.ΑΡ. και υπο τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης εξέγερσης, ο Φώτης Κουβέλης έθεσε νωρίτερα ως απαράβατη προϋπόθεση να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στον σχηματισμό κυβέρνησης, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να στηρίξει μία κυβέρνηση η οποία θα απαρτίζεται μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά μιλά για μια κυβέρνηση που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει και το μήνυμα των εκλογών. Σημείωσε δε πως η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για την ανάγκη απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο.

Σε σχετικό ερώτημα για το αν τελικά θα προκύψει κυβέρνηση από τις διερευνητικές εντολές και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι απεύχεται νέες εκλογές γιατί ξέρει ότι η πατρίδα μας δεν αντέχει σε αυτές τις επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Δεν αντέχει να προσφύγει σε νέες εκλογές, διότι αυτά είναι τα δεδομένα και όπως διαμορφώνονται και βεβαίως ο καθένας θα έχει την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός κατανέμοντας την εκλογική δύναμη με τον τρόπο που την κατένειμε, κατέγραψε δύο πράγματα: το ένα είναι ότι θέλει αλλαγή πορείας, αλλαγή πολιτικής, καθώς αποδοκίμασε τη δανειακή σύμβαση συνολικότερα. Και το δεύτερο είναι ότι η διάταξη των πολιτικών συσχετισμών διαμορφώνει την υποχρέωση συνθέσεων. Αυτή η σύνθεση δεν είναι ορατή».

Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο ethnos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top