Select Menu

Αποκαλυπτική η επιστολή της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος προς τον πρόεδρο της Βουλής, στην οποία καταγγέλλεται η απαγόρευση εισόδου αλλά και η πώληση φωτογραφιών χωρίς απόδειξη στους νεοεκλεγέντες βουλευτές.

"Επί τη ευκαιρία της εκλογής Σας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και τις ειλικρινείς και θερμές ευχές μας για επιτυχία στο έργο Σας. Περαιτέρω είμαστε υποχρεωμένοι να Σας ενημερώσουμε για ορισμένα φαινόμενα που άπτονται του λειτουργήματός μας, τα οποία θεωρούμε ως απαράδεκτα και πως δεν συνάδουν με τον χώρο του Κοινοβουλίου.

Κατ αρχήν η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας κατά την πρόσφατη τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών της παρούσας Βουλής έτυχαν απαράδεκτων και καινοφανών απαγορεύσεων όσον αφορά την εκτέλεση του λειτουργήματός τους, οι οποίες θεωρούμε ότι άπτονται της ίδιας της ελευθεροτυπίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών. Προς επίρρωση των θέσεών μας Σας κοινοποιούμε την με Αρ. Πρωτ. 1861/16-05-2012 επιστολή μας.

Περαιτέρω, και ενώ τα μέλη μας έτυχαν αυτών των απαραδέκτων απαγορεύσεων, αλλά και άλλων, όσον αφορά την παρουσία τους και σε λοιπούς, πλην της αιθούσης των συνεδριάσεων, κοινόχρηστους χώρους του Κοινοβουλίου, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, όπως άλλωστε αναφέρεται και σε σχετικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εκδόσεων Μέσων Ενημέρωσης «Σε υπαίθρια αγορά μετατράπηκε το Κοινοβούλιο, με δεκάδες νεοεκλεγέντες βουλευτές να σπεύδουν να αγοράσουν φωτογραφίες από την ορκωμοσία τους, καταβάλλοντας 40 ευρώ για κάθε φωτογραφία, χωρίς απόδειξη»!

Σε διαμαρτυρία παρόντος μέλους του Δ.Σ της Ένωσής μας προς αρμόδιο του Γραφείου Τύπου της Βουλής, ως όφειλε εκ της θέσεώς του, και παρουσία πολλών ακόμη ατόμων του γραφείου Τύπου αλλά και μελών μας, ο υπάλληλος από το εν λόγω γραφείο Τύπου, αντί να επιληφθεί προς αποκατάσταση του κύρους του Κοινοβουλίου αλλά και του Νόμου (οι οικονομικές συναλλαγές, εξ όσων γνωρίζουμε, διέπονται από σχετικούς κανόνες όσον αφορά την έκδοση νομίμων παραστατικών κλπ), κάλεσε την αστυνομία να απομακρύνει το μέλος του Δ.Σ. μας απειλώντας τον μάλιστα με σύλληψη! Οι αστυνομικοί που προσήλθαν για το σκοπό αυτό έγιναν και εκείνοι μάρτυρες του γεγονότος καθώς και της εντονότατης διαμαρτυρίας του μέλους μας.

Σημειωτέον ότι το γεγονός αυτό έχει παρατηρηθεί επανειλημμένα κατά το παρελθόν και η Ένωσή μας εκφράζει την απορία της πως είναι δυνατό να συμβαίνουν επί σειρά ετών παρόμοια γεγονότα, με την επισήμανση πως η ΕΦΕ δεν έχει καμία σχέση με τον εμπλεκόμενο στο προαναφερόμενο «παζάρι», (δεν είναι εγγεγραμένος στα μητρώα της Ένωσής μας από 10ετίας περίπου και φέρεται ως συνταξιούχος άλλης επαγγελματικής Ένωσης, των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου)

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα των ανωτέρω καταγγελιών".
Σημείωση: Το είχαμε ήδη δημοσιεύσει στο άρθρο μας
«Παζάρι» φωτογραφιών στη Βουλή για τους νεοεκλεγέντες βουλευτές χωρίς απόδειξη!

Αλίμονο αν οι απλοί πολίτες δεν κόψουν απόδειξη! Αυτομάτως φοροδιαφεύγουν!

Πηγή


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top