Select Menu

Mε δημόσια δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς, βασιζόμενος και στο πλεονέκτημα του bonus των 50 εδρών που του έδωσε ο επαίσχυντος εκλογικός νόμος, ουσιαστικά κήρυξε νέα εκλογική περίοδο.

Με την δήλωσή του απέρριψε το εύλογο αίτημα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα για άρση της δεσμευτικής επιστολής του προς την κ. Μέρκελ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παρέχει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε ενδεχόμενη αντιμνημονιακή κυβέρνηση.

Εμείς πιστεύουμε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα ήταν εύλογο.  Η βασική του υπόσχεση προς τον ελληνικό λαό ήταν να του δοθεί λαϊκή ψήφος προκειμένου να καταγγείλει το μνημόνιο. Ας φανταστούμε λοιπόν τι θα συνέβαινε αν ο νέος πρωθυπουργός πήγαινε στην κ. Μέρκελ να διαπραγματευτεί το μνημόνιο και εκείνη έβγαζε από τον φάκελο την επιστολή του προηγούμενου μνημονιακού συγκυβερνήτη κ. Σαμαρά, (ο οποίος θα εξακολουθεί να παραμένει πιστός στο μνημόνιο) και την επιδείκνυε. .

Κάτι τέτοιο θα έκανε τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό να φύγει άπραγος και ταπεινωμένος. 
Είτε θα υπάρξει αραγές εσωτερικό μέτωπο είτε θα πάμε διχασμένοι.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνά ο κ. Σαμαράς ότι η λαϊκή εντολή είναι "ΟΧΙ στο μνημόνιο".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top