Select Menu

Αποσιώπησαν την αρπαγή του δημόσιου χρήματος μέσω προμηθειών, μιζών και "δώρων", προβάλοντας τους "εγκληματίες" πολίτες που "παρέσυραν" τον πολιτικό σε ρουσφέτια και εκδουλεύσεις.

Αποσιώπησαν την ανικανότητά τους να αποτρέψουν την κακοδιαχείρηση,  με αποτέλεσμα να εισέρχονται επιτήδειοι και τρωκτικά στην δημόσια διοίκηση και να λυμαίνονται τις προμήθειες του δημοσίου.

Αποσιώπησαν τις καταχρηστικές δικαιοπραξίες μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ξένων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, είτε γιά την εκπόνηση της  "δημιουργικής λογιστικής", είτε γιά σύναψη, γιγαντιαίων γιά το μέγεθος της  οικονομίας μας, δανειακών συμβάσεων ωστε να αποπληρωθούν οι παλαιότερες.

Αποσιώπησαν το κράτος "φαταούλα", το οποίο μοναδικό λόγο ύπαρξης είχε  να διευκολύνει τους επιτήδειους της προνομιούχας κάστας να προσεγγίζουν την δωροδοκία από τον πολίτη, που γνώριζε οτι διαφορετικά δεν θα έκανε την δουλειά του (ή δεν θα έβρισκε την υγειά του).

Αποσιώπησαν οτι αυτή η προνομιούχα κάστα, είναι το 25% των ελληνικών νοικοκυριών που δηλώνει 1000 με 1500 ευρώ μηνιαίως, διατηρεί άρρηκτους  συνομωτικούς δεσμούς αλληλοδιευκόλυνσης και αλληλοκάλυψης και καρπούται από 5 έως 15 χιλιάδες το μήνα.

Αποσιώπησαν τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος, που μετά την πλήρη  ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., είναι να προασπίζει τα συμφέροντα τρίτων και  όχι της χώρας. Πρόκειται για μιά ιδιωτική τράπεζα, ικανή να πουλήσει τον  αποθεματικό χρυσό ή να "κουρέψει" τα αποθεματικά των Ταμείων Υγείας και Πρόνοιας, των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων.

Αποσιώπησαν την ματαιότητα της επιδότησης των Τραπεζών και κυρίως οτι η επιδότηση αυτή, δεν θα προσέφερε τίποτα στις αναξιοπαθούντες μικρές  επιχειρήσεις και στην ανάπτυξιακή προοπτική, ώστε να μετριαστούν τα  αποτελέσματα της κρίσης.

Αποσιωπούν κατά την προεκλογική τους καμπάνια τον αντικοινωνικό χαρακτήρα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις συνέπειες που υποκρύπτει   ο εναγκαλισμός του γιά την χώρα και τους πολίτες, που θα είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Αποσιωπούν, όπως έκαναν σε όλα τα βήματα της εξέλιξης, της συνεννοημένης  ένταξής μας στον μηχανισμό στήριξης, την ματαιότητα του εγχειρήματος,  τον άδικο βασανισμό του Έλληνα Πολίτη και αποκρύπτουν επιμελώς οτι  η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους ειναι αδύνατον να επιτευχθεί, χωρίς την  άρνηση του τμήματος που λαϊκά ονομάζεται πανωτόκια.

Αποσιωπούν οτι αν και μετά τις εκλογές, συνεχισθεί απρόσκοπτα η μνημονιακή πορεία της χώρας, είναι αναπόφευκτη η παράδοση του συνολικού πλούτου  της Ελλάδας "κοψοχρονιά" στους δανειστές, οι οποίοι δεν ειναι υποχρεωμένοι  να δεχθούν μία ρήτρα, που θα καθορίζει οτι τα "λάφυρα" δεν θα μεταπουληθούν σε εχθρούς της χώρας(Να υποθέσουμε ένα τουρκικό Άκτιο;)

Αποσιωπούν οτι η προεκλογική τους καμπάνια στηρίζεται αποκλειστικά σε  παραπειστικά επιχειρήματα και οτι μας θεωρούν νούμερα σε εκλογικές  λίστες(μήπως και επιθεώρησης). Οι διαφημίσεις τους είναι σεμινάριο γιά διαμορφωτές κοινής γνώμης.

Αποσιώπησα - ως μπαγασάκος - ότι γιά όλη αυτή την αποσιώπηση των πιό  σημαντικών πληροφοριών που χρειάζεται ο πολίτης για να είναι ενημερωμένος, ευθύνη δεν έχουν μόνο οι προφανείς και συνήθεις ύποπτοι της διακυβέρνησης. Εχουν και οι άλλοι, που βολεμένοι χρόνια τώρα στην αναπαυτική θέση της  αντιπολιτευτικής άρνησης και γκρίνιας, αποφάσιζαν, οτι η αποσιώπηση της σκληρής πραγματικότητας συμφέρει το λαό , ακολουθώντας την λογική των  κυβερνώντων: "Ασ' το γι' αύριο βρέ αδερφέ!" Ή μήπως υποκρύπτεται κάτι άλλο;Οι ψηφοφόροι τους να τους το θυμίσουν σε πιό πρόσφορο χρόνο. Προς το παρόν ας τους δώσουν άφεση αμαρτιών.

Η προεκλογική περίοδος κατά νόμον έχει λήξει, και το παρόν κείμενο δεν  προωθεί ένα κόμμα ή δύο κόμματα, προωθεί μία αντίληψη των πραγμάτων που σπάνιζε μέχρι τώρα, οπότε και δεν υπαγορεύει μιά συγκεκριμένη προτίμηση στον αναγνώστη.

Καλή και ανεπηρέαστη ψήφο!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top