Select Menu

Γράφει ο Πρόδρομος Κοφσανίδης

Ευτυχώς σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας υπάρχει και ένα καλό. Το καλό αυτό είναι η σκέψη. Το να σκεφτείς είναι ότι καλύτερο, αλλά ακόμη πιο καλό είναι και να πράξεις. Έτσι οι σκέψεις μου τρέχουν μέσα στα ατελείωτα μονοπάτια της λογικής και καμιά φορά ξεφεύγουν και καταλήγουν στην άβυσο της τρέλας.

Εκεί λοιπόν ξεπηδούν ιδέες και απόψεις διαφορετικές από τα τώρα δεδομένα και μια από αυτές θα την μοιραστώ μαζί σας.

Δεν πιστεύω πως για την σημερινή κατάσταση φταίει ότι γίναμε από νεόπλουτοι φτωχοί. Δεν νομίζω ακόμη πως για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι (προδότες πολιτικοί ,ρασοφόροι και ξένοι), ή ότι φταίει το τι πιστεύει κανένας και αναφέρομαι στην γνωστή μέχρι αηδίας κόντρα μεταξύ δωδεκαθειστών και χριστιανών.

Για την σημερινή κατάσταση λοιπόν, αλλά και για αυτή την χειρότερη που έρχεται κατά την γνώμη μου φταίει πρωτίστως το μυαλό μας μόνο και μετά όλα τα παραπάνω.

Φταίμε εμείς που μαζί με τον τότε νεοπλουτισμό μας στην δεκαετία του ’80 και του ’90 όσο λεφτά πήραμε τόσες ιδέες πετάξαμε στο καλάθι των αχρήστων. Δεν είναι το πόσα λεφτά έχεις, είναι το πόσες νέες ιδέες έχεις για κάτι νέο, για κάτι που θα αλλάξει τα πάντα.

Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις πολλά για να κάνεις μια νέα δουλειά, είναι η αγάπη που θα βάλεις σε αυτό για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης του άλλου και να σε ακολουθήσει.

Εμείς στην Ελλάδα δυστυχώς μείναμε στα καφέ, μείναμε στα club, μείναμε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια.... Τα έχουμε όλα αυτά τώρα που δεν έχουμε λεφτά και όπου και αν πας υπάρχει ένα ακόμη ίδιο σε ιδέες μαγαζί. Μην κατηγορείς την νέα τάξη που τα θέλει όλα ίδια, όταν εσύ λοιπόν για χάρη των χρημάτων τα έπλασες όλα ίδια.

Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο σε γνωστό περιοδικό για την περιβόητη πόλη Αστάνα. Μια πόλη που πολλά και μόνο ελληνικά blogs την κατηγόρησαν ότι είναι μια πόλη του Σατανά και της νέας τάξης. Μπορεί και να είναι, το ζητούμενο δεν είναι αυτό όμως. Αυτοί που την δημιούργησαν είχαν μια νέα ιδέα και την έκαναν πράξη.

Εμείς εδώ με τόσες αφορμές από την ιστορία μας δεν είχαμε την ιδέα ή από πολιτικής πλευράς ή από ιδιωτικής πρωτοβουλίας να φτιάξουμε μια πόλη γεμάτη νέες ιδέες με δόσεις της ιστορίας μας.

Δυστυχώς δεν είχαμε και δεν θα έχουμε. Γιατί τα μυαλά μας είναι έτοιμα στο πως θα την πούνε στον άλλον, πως η άποψη μας θα είναι η καλύτερη και πως θα είμαστε εμείς πιο σωστοί και καλοί από τους άλλους.

Έιμαστε για γέλια, είμαστε απλά ανάξιοι στο να λεγόμαστε Έλληνες...

Οι πρόγονοι μας πήγαν μπροστά σε όλα γιατί όχι μόνο είχαν νέες ιδέες αλλά και γιατί τις έκαναν πραγματικότητα, με ελάχιστο κόστος αλλά με αρκετή αγάπη και μεράκι για το ρίσκο που δεν θα προοδεύσει μόνο εσένα, την οικογένεια σου, τους φίλους σου, την γειτονιά σου και την χώρα σου αλλά θα πάει μπροστά όλο τον κόσμο...

Σκεφτείτε το και αν έχω δίκιο, ας αλλάξουμε όλοι μας και ας ξανά δημιουργήσουμε νέες ιδέες και πράξεις...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top