Select Menu


Τα ανταλλάγματα που ζητάει η Ντόρα Μπακογιάννη ώστε να επιστρέψει στην Ν.Δ. ούτε τυχαία είναι ούτε αμελητέα. Το παιχνίδι που παίζεται αυτές τις ώρες είναι ανεπανάληπτο!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, σήμερα επήλθε η οριστική συμφωνία Μπακογιάννη-Σαμαρά και τώρα δεν απομένουν παρά μόνο λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν εσωκομματικά θέματα και των δυο, δηλ. το πως θα σερβιριστεί η συμφωνία αυτή.

Επίσης, εξετάζονται λεπτομέρειες νομικής φύσεως οι οποίες αφορούν το θέμα των συνασπισμών κομμάτων και το μπόνους των εδρών.

Αλλά η ουσία και το νόημα βρίσκεται σε αυτά που συμφωνήθηκαν ως ανταλλάγματα για την στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη στον Σαμαρά.

Η συμφωνία έχει δυο σκέλη:

- Σε περίπτωση ήττας της ΝΔ, ο Σαμαράς παραχωρεί άμεσα και χωρίς περιστροφές την ηγεσία στην Μπακογιάννη.

- ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΚ: Σε περίπτωση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης μαζί με το ΠΑΣΟΚ, η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ και ο Σαμαράς κρατάει (προσωρινά) την ηγεσία της ΝΔ.

Το πιο εκπληκτικό ειναι οτι ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στην πρωθυπουργία Μπακογιάννη.

Το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες μας είναι άνευ προηγουμένου. Παρασκηνιακές συμφωνίες διανομής εξουσίας και ισχύος ενώ κατά τα άλλα κόπτονται για την ''δημοκρατία'' και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.

Οι Γερμανοί πιέζουν για ένα ισχυρό μέτωπο για την εφαρμογή της λιτότητας και η απαίτηση τους αυτή οδηγεί σε ραγδαίες εξελίξεις στις τάξεις των φιλομνημονιακών.

Αλλά όλοι τους τρέμουν την κάλπη της 17ης Ιουνίου. Είδαν καλά πως ο λαός μπορεί να ανατρέψει στην πράξη σχέδια και στρατηγικές και για τούτο τον λόγο θα επιδοθούν σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία φόβου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top