Select Menu

Άφιξη στην Αθήνα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ. Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται βαριές θυσίες στον δρόμο για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επιτύχει μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση, μετέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λαέλ Μπρέναρντ, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι παλαιά φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ. Όπως είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα, αναγνωρίζουμε πλήρως τις πολύ δύσκολες θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ο ελληνικός λαός πραγματοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και μια βιώσιμη δημοσιονομική θέση. Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, καθώς εκείνος συνεχίζει τη δέσμευσή του στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε η κ. Μπρέναρντ μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα.

Η κ. Μπρέναρντ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ Σμαρτ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ευχαριστίες του Κάρολου Παπούλια στον Αμερικανό πρόεδρο

Ευχαριστίες προς τον Μπαράκ Ομπάμα για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας και ζήτησε από τους εκπροσώπους του Ελληνο-αμερικανικού Ινστιτούτου, που τον επισκέφθηκαν αργά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, να τις μεταφέρουν στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Ομπάμα για τη στήριξη που δίνουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «τα θέματα αυτά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, γιατί η κρίση στην Ευρώπη θίγει και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να ξεπεραστεί σύντομα η κρίση, ενώ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα είπε: «Νομίζω ότι γρήγορα και μετά το σχηματισμό κυβέρνησης θα δούμε καλύτερες μέρες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Ελληνο-αμερικανών για την προώθηση των συμφερόντων και των θέσεων της Ελλάδας, καθώς και για την ενίσχυση των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων. Από την πλευρά τους οι Ελληνοαμερικανοί παράγοντες ενημέρωσαν τον κ. Παπούλια για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, μεταξύ των οποίων, όπως είπαν, περιλαμβάνεται και επίσκεψη τους στο Ισραήλ, «καθώς οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top