Select Menu

Όσοι μας είχαν κατηγορήσει ότι κάνουμε ολόκληρη φασαρία με τους Τούρκους για “δυο βράχια”,εννοώντας τα Ίμια,καλό θα είναι να ενημερωθούν ότι ολόκληρη Κίνα βρίσκεται σε στρατιωτική αντιπαράθεση που ενδέχεται να εξελιχθεί σε σύγκρουση με τις Φιλιππίνες για έναν… ύφαλο.

Το Πεκίνο μπορεί να αρνείται επισήμως ότι οι ετοιμάζει τις στρατιωτικές του δυνάμεις για πόλεμο αλλά εδώ και ένα μήνα τα πολεμικά του πλοία βρίσκονται διαρκώς απέναντι σε πολεμικά από τις Φιλιππίνες διεκδικώντας τον ύφαλο Σκάρμπορο στη θάλασσα της νότιας Κίνας.

Το BBC μεταδίδει ότι η εφημερίδα του στρατού της Κίνας προειδόποισε ότι “οι κινεζικές ΕΔ δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως χαρτινος τίγρης”.

Την Παρασκευή, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κινεζική πρεσβεία στη Μανίλα, ζητώντας από την Κίνα να αποσύρει τα πλοία της .

Αφορμή για την κλιμάκωση αποτέλεσαν οι ψαράδες των δύο χωρών που θέλουν να ψαρεύουν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή ,την οποία Κίνα και Φιλιππίνες διεκδικούν.

“Κίτρινη” μάχη της τσιπούρας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top