Select Menu


Η καταγγελία απο το πολύ καλό ιστολόγιο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ διαβάστε...

Γράφει ο Πάναγιώτης Αποστόλου*.

Την περασμένη εβδομάδα στον Τύπο και ευρύτερα στο διαδίκτυο δημοσιεύθηκε ανοιχτή πρόσκλησή μου προς τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, προκειμένου να δηλώσει ξεκάθαρα και χωρίς περαιτέρω υπεκφυγές, ποιος τελικά εισέπραξε τα χρήματα της τραπεζικής επιταγής του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €) που διέθεσε υπέρ των φτωχών.


Παρότι όμως, πέρασε μία εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, απέφυγε μέχρι τώρα να
απαντήσει.

Προσωπικά πιστεύω, και τον καλώ να με διαψεύσει, πως το ένα εκατομμύριο ευρώ ποτέ δεν το πήρε ούτε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ούτε οι φτωχοί συμπολίτες μας, οι οποίοι θα ήταν οι αποδέκτες των ποσών που θα συνέρεαν από δωρεές στο συγκεκριμένο ταμείο.


Τα χρήματα αυτά, πιθανώς, γύρισαν ανείσπρακτα στο λογαριασμό του εντολέα, στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς, είναι γνωστό ότι οι τραπεζικές επιταγές που δεν εισπράττονται εντός τριμήνου, ακυρώνονται και τα δεσμευμένα ποσά επανακάμπτουν στο λογαριασμό του εκδότη της επιταγής.


Τον καλώ λοιπόν, εκ νέου, να δώσει στην δημοσιότητα το σώμα της επιταγής της Τραπέζης Κύπρου, με αριθμό 00698630-7 και ημερομηνία εκδόσεως 26 Μαΐου 2009, από το οποίο σώμα θα προκύπτει εάν και πότε το πιο πάνω ποσό εισπράχθηκε από το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι το ένα εκατομμύριο ευρώ που ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, ισχυρίζεται ότι διέθεσε στο ταμείο υπέρ των φτωχών δεν προέρχεται από την ατομική του περιουσία (καθώς ο εντολέας της επιταγής ήταν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), αλλά από τα χρήματα που το Ελληνικό Κράτος διαθέτει στα πολιτικά κόμματα για την κάλυψη των αναγκών τους και το οποίο αποτελεί σε τελική ανάλυση ιδιοκτησία του φορολογουμένου Έλληνα πολίτη.

Με χαρά θα αναμένω την άμεση θετική αντίδραση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρη, εν όψει και των επικείμενων Εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, και εφόσον το κόμμα και υποψήφιοί του (συνημμένη επιστολή) χρησιμοποιούν την ως άνω ενέργεια, ως μέσο προβολής τους κατά την προεκλογική περίοδο για το καλύτερο δυνατό, γι’ αυτούς, εκλογικό αποτέλεσμα.


Άλλωστε, η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει απλά να φαίνεται τίμια, αλλά και να είναι τίμια!!

  
*Παναγιώτης Αποστόλου
  Πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ

 




Σχόλιο του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ:
Επίσης μεγάλη σημασία έχει να διαβάσετε σχόλιο που άφησε ο Νίκος Σχοινάς, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής του ΛΑΟΣ, σε δημοσίευση του παραπάνου θέματος στο Ρolitiko Safari :

ΝΙΚΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ May 2, 2012  06:08 AM
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ «ΔΩΡΕΕΣ» του... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...! ΚΑΙ
ΜΕ... ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΚΑΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ...!!!

Δωρεές. Καλοδεχούμενες. Με τα δικά του χρήματα; Με τις κρατικές επιδοτήσεις στο κόμμα;
Πότε δωρίζει; Κατά προτίμηση, όταν επίκεινται Εθνικές ή Αυτοδιοικητικές εκλογές, ή όταν το κόμμα και η εικόνα του βρίσκονται δημοσκοπικά σε πτώση, ή ακόμη, όταν ξυπνάει μέσα του ο «πατριωτισμός».

Ετσι, λίγο πριν τις εκλογές του 2009, έδωσε την περίφημη τραπεζική επιταγή με 1.000.000 Ε στο ταμείο της φτώχειας, του Υπ. Οικονομικών. Ποσό, που, όπως λέει κατά καιρούς δεν ξέρει που πήγε! Η εκδότρια τράπεζα όμως ξέρει, πότε πληρώθηκε και ποιος εισέπραξε το ποσό; Όλα τ΄ άλλα είναι εκ του πονηρού.

Η δωρεά, θεάρεστη πράξη, μετατρέπεται στα χέρια του σε αντικείμενο άκρατου λαϊκισμού και πρόσκαιρης εκμετάλλευσης προσπορισμού ωφελημάτων, αντί να την αφήσει στον ιστορικό προς αξιολόγηση και ενδεχομένως εγγραφής της με χρυσά γράμματα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top