Select Menu

Ο ελληνικός λαός άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό. Η αλλαγή δεν σημαίνει το τέλος της κρίσης γιατί δεν προσδιορίζεται από πολιτικούς συσχετισμούς αλλά από ευρωπαϊκούς και την οικονομία. Η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης .

Σχολιάζοντας τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που φαίνεται να πετυχαίνει το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είναι «τεράστιο το εκλογικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ταυτίστηκε με δύσκολα και δυσάρεστα μέτρα».

«Στη δική μας πλάτη στήθηκε ο ξέφρενος χορός του λαϊκισμού από δεξιά και αριστερά», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Πάντως επεσήμανε ότι η σημερινή είναι μια ιδιαίτερα επώδυνη για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «αναλάβαμε εδώ και καιρό να πληρώσουμε το τίμημα κρατώντας ανυπόφορη» άλλα δίκαιη στάση.

«Η ιστορία θα κρίνει τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», σημειώνοντας ότι σήμερα άλλαξαν τα εκλογικά μεγέθη της παράταξης αλλά παραμένει αμετάβλητος ο αξιακός πυρήνας της. Εμείς δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα λέγοντας την αλήθεια, αυτό είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη τώρα που θα ζητηθεί από τους άλλους να τηρήσουν υποσχέσεις τους, πρόσθεσε.

Επίσης, ευχαρίστησε τα στελέχη του Κινήματος που άντεξαν σε μεγάλες πιέσεις, όπως είπε, και υποστήριξε ότι στο ΠΑΣΟΚ «είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναγεννήσουμε την παράταξη εξαρχής». Τέλος, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο ίδιος βρέθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση, στις δυσμενέστερες συνθήκες.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανάλαβε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη και οφείλουμε σαν χώρα να θωρακιστούμε απέναντι στην κρίση. Αίσθηση προκάλεσε ότι επεσήμανε μάλιστα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολος ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας και ότι το αποτέλεσμα απέρριψε την επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδυναμία. Προτείνει μάλιστα μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας των κομμάτων που είναι υπέρ του μνημονίου και με «σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό», όπως είπε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top