Select Menu

Αυγερινός Χατζηχρυσός
Μας λένε ότι δεν παράγουμε τίποτα κι ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από τα λεφτά των ξένων, αφού πρώτα κατεβάσουμε τα παντελόνια μέχρι τα γόνατα. Δεν λέμε όχι στις ξένες επενδύσεις, αλλά λέμε όχι στο πλιάτσικο.
Στην Ιταλία εξάγουμε ελαιόλαδο, που το τυποποιούν και το πουλάνε πιο ακριβά κι από ... σαμπάνια! Η 3η χώρα σε παραγωγή ελιάς και λαδιού!
Στην Τουρκία εξάγουμε βαμβάκι και μαλλί γιατί κάποιοι πολιτικοί μας, φρόντισαν είτε να κλείσουν τις κλωστοϋφαντουργίες μας (κατά τον Σημιτικό Μεσαίωνα του χρηματιστηρίου), είτε να τις στείλουν έξω με την βαριά φορολογία! Η 7η χώρα σε εξαγωγές ßαµßακιού!
Οι Γερμανοί κι η ΕΕ με την βοήθεια της Υπουργού του Σημίτη, καΧριστίνας Σπυράκη απαγόρευσαν στις καπνοβιομηχανίες την παραγωγή βαρέων τσιγάρων (30% τότε, των εξαγωγών μας), για να μην αρρωσταίνουν στην Ζιμπάμπουε, και φυσικά τις κατέστρεψαν. (ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ 30/7/2000)
Είμαστε στις πρώτες θέσεις στον κόσμο στις εξαγωγές βωξίτη, αλουμίνιο, νικέλιο, καυστική μαγνησία, μπεντονίτης, περλίτης, ελαφρόπετρα και μάρμαρα.
Είχαμε, όσο κι αν δεν το πιστεύετε, πάνω από 30 (!) Αυτοκινητοβιομηχανίες, που φυσικά έκλεισαν, για να πουλάει η Μερκελ (TEOKAΡ,ALTA, ARCO, MAVA, MEBEA,BEMKA, BIAMAX, HERCULES, ΑΠΟΛΛΩΝ κτλ.) (ΠΗΓΗ "MADE IN GREECE" εκδ.τυπόραμα)
Ναυπηγεία. Παρά του ότι υπολειτουργούν έχουν τεχνογνωσία, έτη φωτός από την γειτονική Τουρκία που προσπαθεί εδώ και δέκα χρόνια. Ειδικά του Σκαραμαγκά που όπως αποκάλυψε στην εξεταστική της βουλής ο Πάνος Καμμένος, έγιναν σκανδαλώδεις συμφωνίες! (Πρακτικά της εξεταστική olympia.gr )
Ναυτιλία. Κάθε σχολιασμός από μέρους μου, νομίζω περιττός.
Τουρισμός. Ο τουρισμός "δίνει" στην Εθνική οικονομία περισσότερα από 38δις ετησίως, όσα η βιομηχανία σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ολλανδία και η Δανία!. (ΠΗΓΗ Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων)
Κι όλες οι υαινες, του μνημονίου μας υπόσχονται ανάπτυξη με δανεικά, πάνω στα δανεικά, με μειώσεις μισθών και νέα επιδρομή φόρων σε μισθούς, συντάξεις κι εργασιακά δικαιώματα, ελαστικά ωράρια, μειωμένα ωράρια, ατομικές συμβάσεις.
Τα μέτρα πέφτουν σαν στραγάλια κι ανακοινώσεις έχουν χάσει κάθε... μέτρο!
  • 13/2/2012 Πρόσθετα μέτρα 14,6 δισ. ευρώ μέχρι το 2014 (in.gr)
  • 3/3/2012 Πρόσθετα μέτρα 2 δισ. από φέτος (in.gr)
  • 18/4/2012 Πρόσθετα μέτρα 24 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα έως το 2030 (IMF)
Κι είμαστε ακόμη σε προεκλογική περίοδο! Δηλαδή, δεν τα λένε όλα!
Ή μήπως εννοούν το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και την ερήμωση της γής μας;
Στις 6 Μαϊου, σκέψου πριν ψηφίσεις, θέλουμε σκεπτόμενους ψηφοφόρους.
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top