Select Menu

Την αυστραλιανή κυβέρνηση ζητά να χορηγήσει «ειδική άδεια εργασίας» σε Έλληνες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο τοπικός ομογενής υπουργός της Νόρδερν Τέριτορι, Κώστας Βατσκαλής.

Ο κ. Βατσκαλής σημείωσε πως στην Νόρδερν Τέριτορι, όπου σύντομα ξεκινά ένα τεράστιο έργο παροχής φυσικού αερίου, θα υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και «είναι λογικό να δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες να καλύψουν το κενό». Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο ABC «το πρόσωπο της ελληνικής παροικίας της Αυστραλίας αλλάζει» αφού, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, επιστρέφουν στην Αυστραλία πρώην ομογενείς που είχαν, εδώ και χρόνια, παλιννοστήσει στην Ελλάδα. Το ABC επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης, σύμφωνα με τα οποία 280 πρώην ομογενείς επέστρεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία τους τελευταίους 12 μήνες. Πρόκειται για οικογένειες και ειδικευμένους εργάτες.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top