Select Menu

ΧΑΡΑ 1η:  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Είναι κατα τη γνώμη μου πάρα πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι η απέχθεια του Ελληνικού λαού προς τις πολιτικές των μνημονίων αποτυπώθηκε εκτός από τις κινητοποιήσεις (στο Σύνταγμα και αλλού ) ΚΑΙ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Εχουμε πλέον αποδείξεις ότι όλα όσα έγιναν έγιναν ερήμην του Ελληνικού λαού και όχι με τις ευλογίες του και κανείς πλέον δε θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι εφάρμοσε παρόμοιες πολιτικές στο όνομα και με την εντολή του λαού που τον ψήφισε.

ΧΑΡΑ 2η:  Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Είναι η πρώτη φορά μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση που τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα πήραν (μαζί) ποσοστό μικρότερο του 35%. Παρά την απειλή ακυβερνησίας (που οφείλεται στον ηλίθιο εκλογικό νόμο του Προκόπη και όχι στις ψήφους μας) χαίρομαι που επιτέλους ο Ελληνας πολίτης  ξέφυγε από τον κύκλο της φαυλότητας του δικομματισμού.


ΧΑΡΑ 3η:  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ

Εκτός από την συντριβή των (τέως) "μεγάλων κομμάτων", είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι έμειναν εκτός βουλής ο κωλοτούμπας και η κόρη του απέθαντου, διότι αν έμπαιναν στη βουλή, σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση με "νωπή εντολή" (όπως συνηθίζεται να λέγεται) να εφαρμόσει τις πολιτικές των μνημονίων και μαύρο φίδι που θα μας έτρωγε.


ΛΥΠΗ 1η: Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό, είτε οφείλεται στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, είτε σε ωχαδερφισμό και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν όσο μεγαλώνει η δυστυχία μας να μεγαλώνει και το ποσοστό αποχής στις εκλογές.


ΛΥΠΗ 2η: Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ενημερώνεται από την τηλεόραση δεν γνώριζε καθόλου τις θέσεις των εκτός βουλής κομμάτων (Κοινωνία, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Δημιουργία ξανά, Χρυσή αυγή κ.λ.π.) αφού οι θέσεις των κομμάτων αυτών παρουσιάστηκαν στην τηλεόραση μόνο μία φορά από το κρατικό κανάλι, σε αντίθεση με τις "εγκεκριμένες θέσεις" που πρόβαλαν όλες οι πολιτικές μαριονέτες από το διαρκές βήμα που τους έδιναν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Ο παγκοσμίως και διαχρονικά πιο ηλίθιος και αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος της υφηλίου πήρε πενήντα έδρες από τα μικρά κόμματα και τις χάρισε στο "μεγάλο". Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Προκόπης, αυτό το τέρας της πολιτικής σκέψης, είχε το θράσος να υπερασπιστεί το έκτρωμα του στην κρατική τηλεόραση.

Τα εκλογικά διλήμματα που τέθηκαν, "ψήφισε πασόκ - νδ γιατί θα έχουμε ακυβερνησία", "ψήφισε κόμμα που θα μπει στη βουλή διότι διαφορετικά θα χαθεί η ψήφος σου" κ.λ.π., πηγάζουν ΟΛΑ από τον εκλογικό νόμο και φαίνεται να λειτούργησαν, αφού δεν επετράπη  η είσοδος νέων κομμάτων στη βουλή πλήν της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί στη βουλή να μπήκαν "νέα πρόσωπα", αλλά αυτά θα είναι υπο την εποπτεία και την επίβλεψη  των αρχηγών τους (παλαιών και διακεκριμένων στελεχών της ολιγαρχίας) και όπως έλεγαν οι αρχαίοι, "δεν βάζεις νέο κρασί σε παλιούς ασκούς".  Μπορεί το κόμμα του Φώτη να είναι νεοιδρυθέν, δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί νέο κόμμα, αφού η ηγεσία του ανήκει όλη στην "παλιά φρουρά".

Ετσι λοιπόν, η ολιγαρχία, με τον έλεγχο των ΜΜΕ και τον ολιγαρχικό εκλογικό της νόμο εμπόδισαν την πραγματική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας και επέτρεψαν την διανομή της εξουσίας σε διαφορετικά ποσοστά αλλά στα ίδια (έμπιστα) πρόσωπα.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top