Select Menu

Μπορεί οι Έλληνες να περνούν «μαύρο» Πάσχα λόγω των αιματηρών περικοπών και να περιμένουν ακόμα δυσκολότερα μπροστά τους, αφού, σαν να μην έφταναν αυτά που έχουν πληρώσει, έρχονται και νέα μέτρα, ύψους 14 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, όμως λεφτά (για πέταμα), υπάρχουν. Η χώρα μας, πλήρωσε σε πρώτη φάση δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αμοιβές χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του Δημοσίου για υπηρεσίες που παρείχαν στη διενέργεια του PSI. Μόνο ένας από αυτούς, είχε λαμβάνειν 25 εκατομμύρια!

Τον αναλυτικό «λογαριασμό, θα τον διαβάσετε παρακάτω, στο ρεπορτάζ…

Το σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας και το ΔΝΤ, υποχρέωσαν στο Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει τεράστια ποσά, για «νομική υποστήριξη», την οποία βέβαια ήδη πληρώνει σε μόνιμη βάση το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Κύρωσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση Σχεδίου Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος και παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή της Κύριας Σύμβασης», εγκρίνεται η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους Αντιπροσώπους Ολοκλήρωσης Συναλλαγής ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Εγκρίνεται επίσης η καταβολή προς το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, ποσού μέχρι του ύψους των 3,4 εκατ. Ευρώ, ως έξοδα νομικής υποστήριξης του Οργανισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των πιστωτών για τη διενέργεια του προγράμματος ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Οι δε συμβάσεις του ειδικού προσωπικού του ΟΔΔΗΧ που έληγαν αυτοδίκαια μετά την έναρξη εφαρμογής του ν. 3965/2011, παρατείνονται αυτοδικαίως από το χρόνο λήξης τους μέχρι και την 31-12-2012.
Σύμφωνα με διευκρινήσεις του ΥΠΟΙΚ, η αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου Lazard, ορίζεται με ποσοστό 0,015% επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που ανταλλάχθηκαν, με ανώτατο ποσό μέχρι τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον η αμοιβή του νομικού συμβούλου Gottlieb Stean & Hamilton έχει μέχρι σήμερα ανέλθει στα 6.519.130,85 ευρώ.

Ήδη, η δεύτερη εταιρία έχει λάβει την πληρωμή (το παραπάνω ποσό) ενώ οι Αντιπρόσωποι Ολοκλήρωσης Συναλλαγής και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο, ζητούν -με επιστολή τους- από το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει ποσό 3,4 εκατ. ευρώ για νομικές υπηρεσίες. Γι’ αυτό, έχει εισηγηθεί σχετικά ο ΟΔΔΗΧ, οι συμβάσεις του επιστημονικού προσωπικού του οποίου, επισημαίνουμε ξανά, ανανεώθηκαν….


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top