Select Menu

Από το 77% στο 33% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Τις εκλογές στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Ιρλανδία παίρνει ως αφορμή το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg για να τονίσει σε άρθρο του πως στην Ευρώπη υπάρχει έλλειψη ικανών ηγετών. Όσον αφορά τις εκλογές της 6ης Μαΐου το Bloomberg σημειώνει ότι η ψήφος των Ελλήνων θα είναι “τιμωρητική” και θα περιορίσει το άθροισμα των δύο μεγάλων κομμάτων στο 30%.

Αναφέρεται μάλιστα και στο 77% που είχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, προχωρώντας σε μια πικρή σύγκριση για τα κόμματα εξουσίας. “Η οργή των ψηφοφόρων δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι πρόδηλη σε ολόκληρη την Ευρώπη”, σημειώνει το Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αποτέλεσμα της οργής αυτής, είναι η δημοσκοπική ανάδειξη ριζοσπαστικών κομμάτων της Δεξιάς και της Αριστεράς με λαϊκιστικό πολιτικό λόγο. “Είναι μια απόδειξη ότι η ισχύς και το κύρος των δημοκρατικών θεσμών στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχουν κλονιστεί”, αναφέρεται στο Bloomberg.

“Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, ούτε ο Νικολά Σαρκοζί ούτε ο Φρανσουά Ολάντ τολμούν να πουν στους ψηφοφόρους τους την αλήθεια. Να τους πουν ότι η Γαλλία δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι μια όαση προστατευμένη από το διεθνή ανταγωνισμό, όπου οι μισθωτοί απασχολούνται μόνο 35 ώρες την εβδομάδα και συνταξιοδοτούνται μόλις κλείσουν τα 60 χρόνια τους”, σημειώνει το Bloomberg, που κάνει αναφορά στους Μιτεράν και Κολ και την πολιτική τους, που οδήγησε στην ισχυροποίηση της Ευρώπης.

bloomberg

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top