Select Menu

Μια πρόταση για παράλληλο νόμισμα...

Επειδή οι αγορές μπορεί να θέλουν να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε για να μας δανείσουν και η ΕΚΤ να θελήσει να μας αλλάξει τα πιστεύω και την κουλτούρα μας προκειμένω να καλύψει τα κρατικά ομόλογα, επίσης επειδή δεν μπορεί να υποτιμηθεί ένα κοινό νόμισμα και επειδή σε κάθε οικονομική κρίση αυτή επιβαρύνεται με την άτακτη εξαγωγή κεφαλαίων, κυρίως παράνομων, η Ελεύθερη Ελληνική Πολιτεία προτείνει την ύπαρξη ενός παράλληλου νομίσματος εσωτερικής χρήσης έτσι όπως ορίζεται από την Τρίτη παράγραφο του άρθρου 80 του προτεινόμενου Συντάγματος.

«Επιτρέπεται η δημιουργείται ηλεκτρονικού παράλληλου με το Ευρώ νομίσματος με την ονομασία «ΜΟΝΑΣ-ΜΟΝΑΔΑ» πληθυντικός «ΜΟΝΑΔΕΣ» ονομαστικής και ανταλλακτικής αξίας ίσης με ένα (1) Ευρώ με τους περιορισμούς δυνατότητας συναλλαγών μόνο σε ηλεκτρονική μορφή και μόνο εντός των ορίων της χώρας.

Αποκλειστικός εκδότης καθίσταται όχι η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος αλλά μια αμειγώς Δημόσια Τράπεζα στην οποία μέτοχοι μπορεί να είναι σε ποσοστό 100% φορείς και οργανισμοί αμιγώς Δημοσίου με την ευρύτερη έννοια. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την έκδοση, χρήση και κυκλοφορία της «ΜΟΝΑΔΟΣ». Επιτρέπεται η μετατροπή της «Μονάδος» σε Ευρώ ή άλλα νομίσματα στη σχέση 1Μονάς=1Ευρώ.

Μετά τη νομισματική μετατροπή από Μονάδες σε άλλο νόμισμα ο δικαιούχος παύει να απολαμβάνει τις κάθε είδους και μορφής ευνοϊκές φορολογικές και δασμολογικές διευκολύνσεις που καθορίζονται από τον νόμο. Το ποσόν που θα προέλθει από την μετατροπή των «Μονάδων» φορολογείται εφάπαξ με τον ανώτερο φορολογικό συντελεστή που θα ισχύει την περίοδο εκείνη, το ποσό δε του φόρου θα παρακρατείτε από την τράπεζα που θα κάνει τη συναλλαγή. Επιτρέπεται η χρήση της «Μονάδος» και από Ιδιωτικούς Φορείς υπό προϋποθέσεις και συνθήκες όπως νόμος ορίζει.»

Η έκδοση παράλληλου νομίσματος δεν μπορεί να επηρεάσει τη κυκλοφορία του επίσημου νομίσματος Ευρώ, καθώς η συνολική του αξία σε ανταλλάξιμα Ευρώ καθίσταται γνωστή μετά την αποφορολόγηση της συνολικής αξίας με βάση τον υψηλότερο υφιστάμενο συντελεστή φορολογίας, ενώ ως οικονομικό μέγεθος για τις διεθνής συναλλαγές της χώρας, το τελικά αποφορολογημένο ποσό προσμετράτε στα ποσά των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδος, καθώς καλύπτεται από έκδοση κρατικών ομολόγων προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την κάλυψη των περισσοτέρων από τις δημόσιες δαπάνες εντός της χώρας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top