Select Menu

Η Ομιλία του αρθρογράφου Άγη Βερούτη στην πολιτική εκδήλωση της ¨δημιουργίας ξανά " στο intercontinental

Καλησπέρα σε όλες και όλους τους συνδημιουργούς! Λέγομαι Άγης Βερούτης και θέλω να σας πω δυο λόγια για τη Δημιουργία και την ανάγκη της ύπαρξής της.
Αν δεν την είχε οραματιστεί ο Θάνος, θα έπρεπε να την εφεύρει η Ελλάδα.

Η Χώρα μας περνά την πιο κρίσιμη περίοδο στη μεταπολεμική ιστορία της. Δεν έχει ξαναγίνει σε καμιά άλλη χώρα, σε καιρό ειρήνης, τόσο μακρόχρονη και βαθιά ύφεση όσο αυτή που βιώνουμε σήμερα. Η οικονομική μας παρακμή δεν είναι τυχαία. Είναι προϊόν της παρακμής μας ως κοινωνίας και ως πολιτείας. Η κρίση μας είναι πρωτίσως πολιτική, και μόνο ως ενεργοί πολίτες θα βγούμε από αυτήν.

⇔ Η παρακμή μας πηγάζει από τη διάβρωση των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών μας σε βάθος τεσσάρων δεκαετιών της Μεταπολίτευσης, και από τη δημιουργία ενός Σοβιετικού τύπου κρατικού μηχανισμού, όπου τα δηλητήρια της προσοδοθηρίας, του παρακρατισμού, του κομματισμού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας υποκατέστησαν το ζωτικό αίμα της εργατικότητας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στην κοινωνία μας.

Την πτώση μας προς την άβυσσο επιτάχυναν οι πολιτικές επιλογές του υπάρχοντος σάπιου πολιτικού συστήματος των τελευταίων ετών. Η είσοδός μας στην ΟΝΕ με πλαστά στοιχεία, χωρίς να ερωτηθεί ο Λαός, η παραποίηση των στοιχείων της οικονομίας μας για να εξαπατήσουμε τους δανειστές μας, η άκρατη διόγκωση του κρατικού μηχανισμού σε μέγεθος και κόστος που υπερβαίνει κατά πολύ την φοροδοτική δυνατότητα της οικονομίας, η άσκοπη είσοδός μας στην εποπτεία της Τρόικας ενώ τα επιτόκια δανεισμού μας ήταν μόνον 3,5% πάνω από της κραταιάς Γερμανικής οικονομίας, η καταστροφική επιδρομή στα οικονομικά υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας από πολιτική επιλογή αντί μείωσης της σπατάλης και του κομματισμού και η έκταση της διαφθοράς, στραγγάλισαν την τελευταία ικμάδα δημιουργικότητας των Ελλήνων, και κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, εξαθλίωσαν τους συνταξιούχους, και έκλεψαν τα όνειρα των παιδιών μας.

⇔ Κάποιοι από εμάς δεν άντεξαν την λυσσαλέα εξαθλίωσή τους από τους Έλληνες πολιτικούς δημίους. Σχεδόν 1.800 συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν στα τελευταία 3 χρόνια, σχεδόν 900 μάνες έδωσαν τα βρέφη τους στα ορφανοτροφεία γιατί δεν είχαν να τα ζήσουν, 1.200.000 Έλληνες έμειναν χωρίς δουλειά, και εκατοντάδες χιλιάδες άξια και μορφωμένα παιδιά μας πήραν ήδη το δρόμο της ξενιτειάς ή θα το κάνουν στους επόμενους μήνες.
⇔ Η ανεργία είναι ο καρκίνος πρωτίστως της κοινωνίας και δευτερευόντως της οικονομίας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από την κρίση είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, που αυτές μόνο με την ανάπτυξη και την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων μπορούν να χτιστούν.
⇔ Όμως οι πολιτικοί δήμιοι των Ελλήνων επιμένουν να διατηρήσουν τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της κοινωνίας αμετάβλητο, τις μαφίες τους ατιμώρητες, την αφαίμαξη στον εξαθλιωμένο Λαό ασταμάτητη.
⇔ Την ίδια στιγμή, που συμβαίνουν όλα αυτά, η διαφθορά κοστίζει -6,0% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος μας, η γραφειοκρατία κοστίζει -6,7%, και τα κλειστά επαγγέλματα και ο κρατισμός άλλο -10% με -17%. Όλη η δυστυχία δηλαδή που προκαλείται στον Έλληνα πολίτη πηγάζει από αποφάσεις και επιλογές των κυβερνώντων στα τελευταία 40 χρόνια, να κατευθύνουν τον πλούτο της χώρας προς τις βολεμένες μειοψηφίες που σκιωδώς τους στηρίζουν, με αντάλλαγμα την εξαθλίωση της υπόλοιπης Ελλάδας.


⇔ Ποιός από εμάς, που έχει ακόμα τη δουλειά του...
ξέρει αν θα‘χει δουλειά μετά από 6 μήνες;;;
⇔ Υπάρχει όμως μια μικρή ελπίδα...
Μικρή αλλά ζωντανή. Η ελπίδα αυτή είναι η κίνηση πολιτών που λέγεται “δημιουργία ξανά!” κι’ αποτελείται από Έλληνες πολίτες που δεν συμμετείχαν στα κοινά ως τώρα, από επιλογή και αηδία, που όμως είναι έντιμοι, άξιοι, με αρχές και με όνειρα. Είναι μια πολιτική κίνηση “χωρίς παλιούς πολιτικούς”! Άνθρωποι που γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξει από μηχανής Θεός για να διασώσει την κοινωνία μας. Άνθρωποι που θα δώσουν από μόνοι τους τις λύσεις που απαιτούνται, βάζοντας το κοινό συμφέρον και τον ορθολογισμό μπροστά.
Ο αρχηγός αυτού του Κινήματος είναι ο Θάνος Τζήμερος: Το Θάνο τον γνώρισα στην αρχή του κινήματος, τον περασμένο Οκτώβρη, όταν έγραψε μια επιστολή στη Μέρκελ, όπου περιέγραφε τα προβλήματα που προκαλεί το σάπιο πολιτικό σύστημα στην κοινωνία, για να ξυπνήσει τους ίδιους τους Έλληνες, και το έκανε! Με κάλεσε στο σπίτι του στο Χαλάνδρι για να συμμετέχω σε μια συνέντευξη που έδινε στο Γερμανικό κανάλι ARD. Από την πρώτη στιγμή με κέρδισε.
Τα μάτια του είχαν τη φλόγα του αποφασισμένου.
Ήμουν σίγουρος ότι είχα συναντήσει τον “ΚΑΝΕΝΑ” που όλοι θεωρούσαν ως αξιότερο από όλους τους φθαρμένους και βρωμισμένους πολιτικούς αρχηγούς της φαυλοκρατίας.
Ήμουν σίγουρος πως αυτός ο άνθρωπος ερχόταν κατευθείαν από την Ελλάδα που ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου, τα παιδιά μας όλων. Ήμουν σίγουρος πως εννούσε ότι έλεγε!

Με διόρθωσε:
  • “Δεν είμαι εγώ ο ΚΑΝΕΝΑΣ!”, μου είπε.
  • “Ο ΚΑΝΕΝΑΣ είναι όλοι οι Έλληνες που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, και είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι γι’ αυτό!”
  • “Ο ΚΑΝΕΝΑΣ είναι ο κάθε ενεργός Πολίτης που θα πάρει την τύχη της Ελλάδας στα χέρια του, εκείνο το μικρό κομμάτι που του αναλογεί, και θα το φέρει εις πέρας μαζί με όλους τους άλλους!”
  • “Εσύ είσαι ο ΚΑΝΕΝΑΣ, και ο Νίκος, και η Κατερίνα, και ο Κωνσταντίνος, και η Χριστίνα και η Αθηνά, και ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Την Ελλάδα ΜΑΣ!”

Και έτσι ξεκίνησαν όλα...
Ένας άνθρωπος σαν όλους εμάς, που όμως τον καίει το άσβεστο πάθος του να επαναφέρει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει: τίμιο, άξιο, και δίκαιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή ένωση των Λαών, και όχι των συμμοριών.
Τώρα το Κίνημα της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ αριθμεί μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ΚΑΝΕΝΕΣ, του μόχθου, της επιστήμης, της αξιοσύνης και της εντιμότητας. Άνθρωποι που μέχρι χθές ήταν αμήχανοι, αποφάσισαν να πάρουνε την τύχη τους στα χέρια τους.
Το Κίνημα αυτό, της μεταρύθμισης και του ορθολογισμού, το στηρίζω και εγώ με όλη μου τη δύναμη. Είμαι ένας από τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες ΚΑΝΕΝΕΣ που είπαν “φτάνει πιά!” και ξεκίνησαν να κάνουν αυτά που χρειάζεται για να ξαναφέρουμε την ανάπτυξη στην ευλογημένη αυτή Χώρα μας, να ξανακάνουμε τα παιδιά μας να γελούν και να ονειρεύονται, αντί να αφήσουμε να την καταστρέψουν τελείως οι ανεπάγγελτοι: οι επαγγελματίες πολιτικοί των τελευταίων 40 ετών.

Σύντομα θα γίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες, και μετά εκατομμύρια.
  • Είμαστε οι Έλληνες που αγαπάμε την Ελλάδα, τη δουλειά, τα παιδιά μας, αλλά και τα παιδιά όλων των Ελλήνων.
  • Είμαστε οι Έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθήκοντος για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα με αξίες, με όνειρα, με αρχές, με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία, όπως της πρέπει!
  • Είμαι ένας από μας, όχι από περιέργεια, όχι από υποχρέωση, όχι από φιλοδοξία, αλλά από ανάγκη να δω την Ελλάδα όπως της αξίζει!

Δεν ήταν ποτέ θέμα επιλογής. ΕΙΝΑΙ θέμα επιβίωσης!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top