Select MenuAυγερινός Κ.Χατζηχρυσός, Εμπορος

Υποψήφιος Β’ Πειραιώς, 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Η δικαιολογία για την επίθεση κατά των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων μας είναι ότι "δεν είμαστε ανταγωνιστική οικονομία". Εχουν βάλει τους μισθούς στην γκιλοτίνα παράλληλα με τις "κακές" ασφαλιστικές εισφορές κι όποιον πάρει ο .... Τόμσεν.

Το αποτέλεσμα;

Υφεση, καταρράκωση της παραγωγής και πάγωμα ολόκληρης της αγοράς.
Ακόμη κι οι ποίο αισιόδοξοι που περίμεναν να κερδίσουν από το κλείσιμο των ανταγωνιστών τους, σήμερα αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο της πολιτικής των μνημονίων.

Από την μία μεριά μας δανείζουν για να "σώσουν" και από την άλλη θέλουν να κρατούν αυτοί την "σωτηρία" στο χέρι τους με ΕΣΠΑ, ΕΤΕΑΝ, ΤΑΝΕΟ κι άλλα βαρύγδουπα αρκτικόλεξα, σαν καρότο στον πεινασμένο. Δεν τα απορρίπτω, αλλά δεν αρκεί να παίρνει κάποιος λεφτά είναι και που τα επενδύει.

Τι είναι όμως ανταγωνιστικότητα; Μόνο οι μισθοί;Περιγραφή: http://aygerinos.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

Μήπως οι μισθοί δεν έχουν στην πραγματικότητα τόση σχέση, αλλά αντίθετα οι καλύτεροι μισθοί δίνουν και την επιδιωκόμενη ανταγωνιστικότητα;

Η αύξηση της παραγωγικότητας, και ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών που δεν σχετίζονται με ΤΟ κόστος, αλλά οφείλονται σε αυτό.

Αν βάλεις στόχο να είσαι ανταγωνιστικός μόνο μέσω της τιμής δεν γίνεσαι φθηνός, καταντάς φθηνιάρης. Δεν μιλάω για αισχροκέρδια όπως την βενζίνη στα 2,00 € ή το γάλα στο 1,90 €, αλλά για ολόκληρη την φιλοσοφία που διέπει τους καλοθελητές της σωτηρίας μας.

Ανταγωνιστικό προϊον δεν είναι το φθηνό, ανταγωνιστικό είναι το προϊον που πωλείται κι έχει κέρδος, είτε είναι φθηνό, είτε ακριβό. Αλλιώς θα μπορούσαμε να εκτινάξουμε τις εξαγωγές πορτοκαλιών, χαρίζοντας τα!

Για παράδειγμα τα Γερμανικά αυτοκίνητα ανταγωνίζονται τα Κορεάτικα, αν και ακριβότερα, το ίδιο και τα Ιταλικά ρούχα σε σχέση με τα Κινέζικα. Ακόμη κι αν μια Γαλλική τσάντα κατασκευάζεται στην Κίνα τότε το κόστος παραγωγής απέχει έτη φωτός από τιμή πώλησης που αγγίζει τα 1.000-1.500 ευρώ!

Αρα ανταγωνιστικό είναι το προϊον που θα πωληθεί σε καλή τιμή, με κέρδος αλλά είναι και ποθητό στο να αποκτηθεί. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να πληρώσεις. Οι Γερμανοί ξοδεύουν εκατομμύρια στον σχεδιασμό των αυτοκίνητων, πληρώνουν αδρά, για να μπορούν μετά να ζητήσουν το ανάλογο αντίτιμο που θα είναι πρόθυμος ο άλλος να καταβάλει. 

Η Μέρκελ ζήτησε προσφάτως σε Ευρωπαίους πολίτες να πάνε να εργαστούν στην Γερμανία!

Ετσι θα κάνει ανταγωνιστική την χώρα της. Ενας επιστήμονας στην Ελλάδα θα πάρει 800, 00 στην καλύτερη περίπτωση ενώ στην Γερμανία τα διπλάσια.
Ολα αυτά προυποθέτουν Εθνική πολιτική, όχι να "περιμένουμε τους καβαφικούς βαρβάρους να μας δώσουν, για να έχουμε ανάπτυξη. Καλά και ΕΣΠΑ κι όλα, αλλά αν γίνουν πάλι τσιμέντα, όπως το 2004, σε λίγα χρόνια θα καταλήξουμε πάλι στο ίδιο σημείο.

Στην ανταγωνιστικότητα ισχύει περισσότερο, όσο πουθενά αλλού το ρητό "ο,τι σπέρνεις θερίζεις.". 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το μόνο πρόγραμμα που βασίζει  την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της
Ελληνικής Οικονομίας στην πραγματική οικονομία, την υγιή Ελληνική
επιχειρηματικότητα, την εξαγωγική δραστηριότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις και όχι στα δανεικά, την κατανάλωση και την παρασιτική διαμεσολάβηση

Δηλαδή στους Ελληνες! 

Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός, Υποψήφιος Β’ Πειραιώς,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ[Λόγιος Ερμήςs]

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top