Select Menu

«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη εθνική και κοινωνική συμφωνία για μια «Νέα Πολιτεία». Χρειαζόμαστε μια δημοκρατία της συναίνεσης, γιατί με οριακές πλειοψηφίες δεν πετυχαίνουμε τίποτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του κόμματός του για το κράτος και το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε συνολική αναθεώρηση του Συντάγματος με αλλαγές στον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να εκλεγεί με τα 3/5 της Βουλής, να εκλέγεται απευθείας από το εκλογικό σώμα. Παράλληλα εισηγήθηκε την κατάργηση της κάθετης οργάνωσης των υπουργείων και περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών, που δεν θα ξεπερνούν τους δέκα, αλλά και ριζική αλλαγή της φυσιογνωμίας των κομμάτων και δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Επίσης, πρότεινε:
-Μείωση του ορίου ηλικίας του εκλέγεσθαι,
-Κατάργηση του σταυρού προτίμησης και προσαρμογή των εκλογικών περιφερειών προς το διοικητικό σύστημα της χώρας,
-Επανεξέταση του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας.
-Ριζική αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, αλλαγές στις Εξεταστικές Επιτροπές, οι οποίες θα είναι ολιγομελείς και στις οποίες θα συμμετέχουν δικαστικοί και εμπειρογνώμονες. Επίσης να μην υπάρχει καμία ειδική παραγραφή και καμία ειδική μεταχείριση για τους υπουργούς. Ειδικότερα δε για τις περιπτώσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος πρότεινε η ευθύνη να είναι διαρκής.
 24h.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top