Select Menu

Εκτός «Σπίθας» τίθενται από τον Μίκη Θεοδωράκη όσα μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) υπέγραψαν το «Συμβόλαιο Τιμής για τη σωτηρία της πατρίδας», που έχει συντάξει το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίκης Θεοδωράκης και η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΑΠ προχώρησαν στις διαγραφές, με δεδομένο ότι έχει αποφασιστεί η μη συμμετοχή της «Σπίθας» στις εθνικές εκλογές, με παράλληλο κάλεσμα στον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση, καταδικάζοντας την πολιτική των μνημονίων. Άλλωστε, αυτή τη «γραμμή» είχε δώσει με αλλεπάλληλες δημόσιες παρεμβάσεις του ο Μίκης Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας και ο ίδιος ότι δεν θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

Έτσι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «θέτουν εαυτόν εκτός Κινήματος» η Σπίθα Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Μελισσίων (εκπρόσωπος Γιώργος Αλαϊάδης), η Σπίθα Αγώνα Ελληνικού (εκπρόσωπος Κώστας Δούκας), η Σπίθα Αποκορώνου-Χανίων (εκπρόσωπος Παντελής Καπαρουδάκης), η Σπίθα Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπος Δημήτρης Μικρόπουλος) και μέλη του ΚΑΠ που συμμετέχουν στην  Λαϊκή Συνέλευση Παλαιού Φαλήρου (Γιώργος Σεμερτζιάν, Ιωάννα Κοκκίνου).

Στο κείμενο της απόφασης για τις διαγραφές αναφέρεται ακόμη ότι η σύμπραξη με ένα κόμμα, «τη στιγμή που υπάρχει δική  μας απόφαση ότι δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές», αποτελεί «πολιτική απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, σαφώς  αντικαταστατική πράξη και δεν συνάδει με τον ήθος που κάθε συναγωνιστής μας πρέπει να έχει».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top