Select Menu

Το ηλιακό σύστημα θα είναι πιο κοντά μας από ποτέ, καθώς μια νέα εφαρμογή προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα του σύμπαντος μας.

Ο άνεργος σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, Christopher Albeluhn, δημιούργησε αρχικά την εφαρμογή «The Solar System: Explore your Backyard» για να ενισχύσει το πορτοφόλι του.

Ωστόσο, όταν άρχισε να σχεδιάζει την εφαρμογή, η προσομοίωση πήρε αστρονομικές διαστάσεις.

Ένα βίντεο με διάρκεια έξι λεπτών, το οποίο δημοσίευσε στο YouTube ο συγκάτοικος του σχεδιαστή, αναδεικνύει το ψηφιακό αριστούργημα σε όλο του το μεγαλείο. Έχει ξεπεράσει τα 70.000 views, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Albeluhn.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν στη παλάμη του χεριού τους τις μικρολεπτομέρειες του ηλιακού μας συστήματος, προσφέροντας πληροφορίες για τους οκτώ πλανήτες και τις χώρες της Γης – όλα σε 3D.

Το πρόγραμμα κατασκευάστηκε με τη χρήση της τεχνολογικής πλατφόρμας Unreal Engine - που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη πρωτοποριακών προγραμμάτων 3D - και ήδη αναπτύσσεται για τον υπολογιστή.

Ο σχεδιαστής αναζητεί εταιρίες, που προτίθενται να χρηματοδοτήσουν το έργο του, για να μπορέσει να θέσει την εφαρμογή σε ευρεία κυκλοφορία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top