Select Menu

Θα μπορούσε κάποιος να δώσει πολλές περιγραφές στα αποτελέσματα που έβγαλαν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων μέχρι την ημέρα της απαγόρευσής τους. Τα ποσοστά που μαζεύει ο δικοματισμός αλλά και τα δεκανίκια του εξακολουθούν να είναι εξοργιστικά.

Τι και αν οι μάσκες τους έπεσαν, τι και αν έβγαλαν τα ματ να σε σκοτώσουν, τι και αν ο Τσοχατζόπουλος είναι στο VIP των φυλακών του Κορυδαλλού(ακόμα και εκεί μέσα η ισονομία είναι «κανόνας», γιατί άλλο να κλεβεις δυο χιλιάδες ευρώ και άλλο να κλέβεις δις ευρώ), τι και αν ο Μάϊος φέρνει περικοπές συντάξεων και ο Ιούνιος περικοπές γενικώς, τι και αν ο Προβόπουλος ανέφερε περαιτέρω ύφεση, τι και αν ο αριθμός των ανέργων έχει ξεπεράσει προ πολλού το ενάμιση εκατομύριο, τι και αν οι αρχηγοί των δυο κομμάτων εξουσίας εκτοξεύουν χαοτικά διλλήματα συνοδευόμενα με βαρύγδουπους εκβιασμούς, τι και αν ο τριανταπεντάρης άνεργος ζει από την σύνταξη των γονιών του που και αυτή έχει κοπεί, τι και αν ο εικοσάρης σύμφωνα με τα νέα εργασιακά μέτρα λαμβάνει 350 € και αυτά με την ψυχή στο στόμα, εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό παίζοντας το βιολί μας.

Αναρωτιέμαι αν οι νεολαίοι που παραβρίσκονται στις άθλιες πολιτικές τους συγκεντρώσεις σκέφτηκαν έστω και για ένα λεπτό τους άνεργους συνομηλίκους τους που αισθάνονται λες και είναι ανίκανοι για να εργαστούν, αναρωτιέμαι αν το 40 περίπου τις εκατό που φαίνεται να προτιμά ξανά τον δικομματισμό σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σκέφτονται τους συνταξιούχους που εργάζονταν για μια ζωή και έδωσαν το αίμα τους στα ασφαλιστικά ταμεία και τώρα δεν μπορούν να ζήσουν. Στο όνομα της αλληλεγγύης φίλτατοι αν θέλετε ακόμα να λέγεστε άνθρωποι είναι ντροπή αυτή η συγκεκριμένη ψήφος. Σαν να νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι ή ακόμα αθάνατοι και δεν μπορεί να μας ακουμπήσει τίποτε. Συνεχίζουμε σε έναν παρτακισμό-εγωισμό που δεν μας αφήνει να δούμε πέρα από την μύτη μας. Είμαστε οι πλέον απολίτικοι πολίτες και αυτήν την στιγμή που μας λένε να διώξουμε τους δυνάστες αισθανόμαστε λες και θα μείνουμε ορφανοί και απροστάτευτοι από την βρωμιά και την δυσωδία.

Ποιο είναι το επόμενο θαύμα που περιμένετε απο Βενιζέλο και Σαμαρά; Τι άλλο περιμένετε να βγάλουν από το μαγικό τους καπέλο; Ο δρόμος που ευαγγελίζονται είναι ο ίδιος που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα. Περιμένεις ο Σαμαράς να διαπραγματευθεί κάτι; Όπως διαπραγματεύχθηκε την επιστολή που ζήτησε η φράου Μέρκελ ή όπως διαπραγματεύχθηκε τις ψήφους του δεύτερου μνημονίου. Αυτό που έχεις να περιμένεις από αυτούς είναι η αύξηση της ανεργίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας(όπου αν συνεχίσουμε τον κατήφορο μπορεί να μπούμε και σε περιπέτειες από γειτονικές χώρες), μηδενική φαρμακευτική-νοσοκομειακή φροντίδα, ανεπαρκέστατη παιδεία και όταν και αν κάτσει η σκόνη της λαϊκής οργής θα συνεχίσουν την ληστεία του δημοσίου χρήματος.

Γιατί αν θα μπορούσε να υπάρξει δικαιοσύνη όπως την ευαγγελίζονται ο Τσοχατζόπουλος δεν θα έμπαινε σε vip κελί και δεν θα έβγαζε τσιμουδιά όπως δεν βγάζουν όλοι οι υπόλοιποι τρόφιμοι του Κορυδαλλού, ο Εφραίμ θα ήταν ακόμη στην φυλακή και θα αποδεχόντουσαν την επιτροπή λογιστιού ελέγχου και το ξεσκόνισμα όλων των αμαρτολών υπουργείων(βλέπε πρώην υπεχωδε, εθνικης αμύνης κλπ.). Αλλά συνεχίζουν σε όλα αυτά τα οποία τώρα υπόσχονται να κάνουν τα «στραβά μάτια» σε όλα τα παραπάνω. Επίσης μην περιμένεις βοήθεια από καμιά ξένη «προστάτιδα» δύναμη, η ιστορία τουλάχιστον 200 χρόνων έδειξε ότι όποτε μπερδεύτηκαν μόνο αίμα και δυστυχία μας έφεραν.

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν συμπατριώτη μου, το μόνο που έχεις να κάνεις πλέον είναι να τους στείλεις στο σπίτι τους ομαδικώς και όταν έρθει η ώρα να τους δικάσεις και να τους καταδικάσεις. Αν η πολιτική ζωή αυτού του τόπου άρχιζε και τελείωνε με το πασοκ-ν.δ. και τα παπαγαλάκια τους εγώ προσωπικά ή θα έφευγα ή θα έδενα μια πέτρα στον λαιμό μου. Αλλά ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς υπάρχει ελπίδα όπως υπάρχουν και οι άνθρωποι που μετά από τα πολλά ναι που λέχθησαν, είναι έτοιμοι να πουν πολλά ΟΧΙ. Μην προδώσεις για άλλη μια φορά τον συνάνθρωπό σου. Και άκρη να βρεις εσύ προσωπικά, γύρω σου η δυστυχία δεν θα σε αφήνει ήσυχο. Έλα μαζί για πρώτη φορά, κοίτα το «εμείς» και όχι το πρώην αρρωστημένο εγώ σου.Αυτό που γίνεται μας αφορά όλους, και αν είχες την τύχη να μην σε ακουμπήσει ακόμα, αυτοί οι δυνάστες έχουν φροντίσει να ακουμπήσουν τα παιδιά σου ή τα εγγόνια σου.

Nicolas Tz
 ηλ ταχ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top