Select Menu

Σύμφωνα με 40 οικονομικούς αναλυτές, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας και πλήρη αποτυχία στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για τις χώρες της ευρωζώνης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα   

Στην ανάλυσή τους επισημαίνουν ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία θα βρεθούν σε χειρότερη κατάσταση από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ ειδικά για την χώρα μας, οι αναλυτές προβλέπουν ύφεση πάνω από 5% για φέτος και 0,9% για το 2012. Η ανεργία, εκτιμούν ότι το 2012 θα ανέβει άνω του 22% και πάνω από 23% το 2013.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ισπανία, που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ -23,6% τον Φεβρουάριο- στα τέλη του έτους θα φτάσει το 24% και το 24,1% το 2013.

Η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 1,5% το 2012.

Η Πορτογαλία θα δει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 3,5% φέτος και δεν θα ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους φέτος και το επόμενο έτος.
    

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top