Select Menu


Οι δύο δήμαρχοι -Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο- προκάλεσαν ιδιαίτερη συγκίνηση, με τα λόγια τους να διαπνέονται από έντονη αγάπη και ευγνωμοσύνη για την αρχαία ελληνική γραμματεία, τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας.

«Χωρίς τη χιλιετή ελληνική ιστορία, τον πλούτο γνώσης και σοφίας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Ευρώπη» είπε ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο, δήμαρχος του Μπαρονίσι και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε τους λαούς με αξιόπιστη κληρονομιά δημοκρατίας και εκείνους που εφαρμόζουν πολιτικές διαχείρισης. Δυστυχώς, βλέπουμε όλο και περισσότερο μια Ευρώπη των νομισμάτων και των χρημάτων».

«Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη χωρίς Βαρβάρους»

Αφού απήγγειλε δυο στροφές από το ποίημα του Κ. Καβάφη "Περιμένοντας τους Βαρβάρους" είπε: «Σήμερα αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη χωρίς βαρβάρους, όπου κάποτε θα ζήσουν τα παιδιά μας ... Μπορεί να γεννηθεί από τα σπάργανα του ελληνικού λαού μια απάντηση που θα επιφέρει ολική αλλαγή. Διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, σεβασμό στην ίση φορολόγηση, προτεραιότητα για απασχόληση των νέων και των γυναικών. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...Καμία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Καμία ευρωπαϊκή πολιτική χωρίς προοπτική ανάπτυξης» κατέληξε ο Τζοβάνι Μοσκατιέλο.


Στην Αθήνα οι φιλέλληνες Ιταλοί δήμαρχοι

«Χρειαζόμαστε χιλιάδες για να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος του Κάβα ντε Τιρένι, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των δήμων.

«Στην Ελλάδα έχετε ανάγκη από ήρωες, αλλά δεν είμαστε εμείς. Είναι οι νέες γενιές που υποφέρουν, οι νέοι που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας, είναι όλοι όσοι πρέπει να σφίξουν τα δόντια για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με αξιοπρέπεια» είπε ο Μάρκο Γκάλντι και πρόσθεσε:

«Μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό» και Δίκτυο Αλληλεγγύης

«Το σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες" μου φτάνει. Είναι ένα πανέμορφο σύνθημα. Εκείνο το πρωί που έγραφα το γράμμα για τη χορήγηση του μισθού μου συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βάλουμε την αλληλεγγύη στον επίκεντρο των ευρωπαϊκών λαών. Κι αν οι Έλληνες σκέφτονται ότι δεν έχουν αδέλφια, έχουν πολλά παιδιά. Είμαστε όλοι παιδιά της Ελλάδας. Η προσπάθειά μας ανταποκρίνεται σε λογικές της καρδιάς. Αλλά έχει κι ένα βαθύτερο, πολιτικό νόημα. Να ξεκινήσουμε από το λαό, από τους δήμους, από την Εκκλησία του Δήμου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια πολιτική Ευρώπη».

Οι δυο δήμαρχοι θα συμβάλλουν με το συμβολικό ποσό των 1880 ευρώ για ένα χρόνο καταρχήν, με προοπτική να συνεχίσουν έως το τέλος της θητείας τους. Τα χρήματα αυτά θα δίνονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και η διαχείρισή τους θα ελέγχεται. Σήμερα το μεσημέρι θα υπογράψουν πρωτόκολλο με τον ΕΕΣ και θα ανοίξουν έναν λογαριασμό όπου θα κατατίθενται τα χρήματα.

Οι Γκάλντι και Μοσκατιέλο προώθησαν επίσης την σύσταση ενός «Δικτύου Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης με στόχο την επαναφορά της Ευρώπης στις ιδρυτικές της αξίες».

«Προσπαθούμε να συνενώσουμε σταγόνες όπου θα συμπλέκονται ιταλικοί, ελληνικοί δήμοι και δήμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία έχει ένα βαθύτερο νόημα. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ελληνικό λαό για όλα όσα προσέφερε στον πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους Ιταλούς δημάρχους, ο Μάρκο Γκάλντι.

Οι φιλέλληνες Ιταλοί συναντήθηκαν και με τον υπουργό εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top