Select Menu


Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει σήμερα στο Σύνταγμα. Εκεί, μέσα στη βουλή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Έξω από τη βουλή αναμένονται χιλιάδες κόσμου για να διαδηλώσουν.

Αυστηρά τα μέτρα στο Σύνταγμα

Από νωρίς το μεσημέρι (το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 17:00) θα λαμβάνουν μέτρα 6.000 ένστολοι. Από αυτούς, οι 2.000 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (ένα είδος ήπιων ΜΑΤ)) και 25 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).

•Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ θα ενεργούν περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, κρατικής και Τροχαίας.

•Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

•Εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Άρχισε η διαδικασία στη Βουλή

Το νέο πακέτο μέτρων εισήλθε στην Ολομέλεια με την διαδικασία του κατεπείγοντος που σημαίνει ότι κατά την συζήτηση δικαίωμα τοποθέτησης έχουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, οι εισηγητές του νομοσχεδίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Η αρχή της συνεδρίασης έγινε με την κατάθεση του αιτήματος εκ μέρους της ΚΟ του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία αυξημένης πλειοψηφίας (180 ψήφοι) ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθεί αίτημα αντισυνταγματικότητας του ν/σ καθώς η νομική υπηρεσία της Βουλής έχει εκφράσει ενστάσεις για ορισμένες διατάξεις.

Τα δεδομένα της ψηφοφορίας

Έως τώρα, πλησιάζουν τους 40 οι βουλευτές και των δύο κομμάτων που ετοιμάζονται να βγουν σε αντάρτικο καταψηφίζοντας το σύνολο ή άρθρα του «πακέτου» στην αυριανή ψηφοφορία.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι παραιτηθέντες θα αντικατασταθούν πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, από τους επιλαχόντες, η στάση των οποίων απέναντι στο νέο Μνημόνιο (το οποίο δεν θα έχουν προλάβει να διαβάσουν) παραμένει άγνωστη.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε μια πλειοψηφία της τάξης των 255 βουλευτών και καθώς θα υπάρξει και μια απώλεια της τάξης των 15 βουλευτών από το ΛΑΟΣ (σ.σ. οι κ. Βορίδης και Γεωργιάδης μάλλον ψηφίζουν) δεν αποκλείεται στο Μνημόνιο ή, τουλάχιστον, σε κάποια από τα άρθρα οι ψήφοι στη Βουλή να είναι λιγότερες από διακόσιους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top