Select Menu

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον διεθνή τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη με έναν “ξαφνικό θάνατο” σε περίπτωση που η Βουλή δεν υπερψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας και το πακέτο “διάσωσης” της χώρας, ή ακόμη στην περίπτωση που τα υπερψηφίσει αλλά “κολλήσει” στην απροθυμία των εταίρων να προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα κατά το Eurogroup που έχει οριστεί για την Τετάρτη.

Το κλίμα για την Ελλάδα και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο προηγούμενο Eurogroup ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς όπως αποκαλύπτεται, τα κράτη μέλη δεν φαίνεται να πείθονται για τις “προθέσεις” της ελληνικής κυβέρνησης αλλά ούτε και για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων λιτότητας.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τους σχεδιασμούς στο παρασκήνιο είναι και πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο, η Ευρώπη πλέον προετοιμάζεται μυστικά για το ενδεχόμενο μιας Νομισματικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Γερμανία έχει καταγράψει ένα “κρίσιμο” στοιχείο για το ενδεχόμενο ενός ευρώ χωρίς την Ελλάδα, καθώς (σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες φορές) οι χρηματαγορές της Ευρώπης αντέδρασαν ελάχιστα στην πρόσφατη κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα αλλά και την ρήξη στον κυβερνητικό σχηματισμό!

Σύμφωνα με τα το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, στα ανώτερα κλιμάκια στο Βερολίνο υππάρχει η εκτίμηση ότι όσο “αυξάνει το τείχος προστασίας του πυρήνα του ευρώ, τόσο αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, καθώς δεν μπορεί πλέον να απειλήσει ότι θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη στον γκρεμό”...

Προβλέπει μάλιστα ότι οι όροι για την υπόλοιπη δανειακή βοήθεια (ενδεχομένως προβλέπει και τους σκληρούς όρους που θα τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων για κάθε μία δόση) θα είναι τόσο σκληροί, ώστε τελικά οι Ελληνες να αναγκαστούν να “εγκαταλείψουν μόνοι τους το ευρώ”.
Ένα τέτοιο σενάριο είχαν αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα τα “Επίκαιρα” (διαβάστε εδώ) , που έκαναν λόγο για ένα “Πρωτόκολλο εκτέλεσης” της χώρας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top