Select Menu


Σημαντική συνέντευξη Νετανιάχου στον κυπριακό σταθμό Σίγμα. Αέριο, Τουρκία, Ιράν και συνεργασία Κύπρου Ελλάδος και Ισραήλ, ανάμεσα στα θέματα για τα οποία ερωτήθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.



Εντύπωση προκαλεί ο γλαφυρός τρόπος με τον οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση"είστε διατεθειμένοι να εγγυηθείτε την ειρήνη στην περιοχή;"(8:08)

Η απάντηση που εισέπραξε ο Κύπριος δημοσιογράφος ήταν η ακόλουθη :"Δεν θέλω να μπούμε σε τέτοιου είδους συζήτηση, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε πράγματα όπως οι οικονομικές συνεργασίες, το φυσικό αέριο και τα...πουλιά. Μιλήσαμε για την παρακολούθηση πουλιών γιατί όπως ξέρετε τα πουλιά δημιουργούν πρόβλημα στα αεροπλάνα,μπαίνουν στις μηχανές των πολιτικών αεροσκαφών και αυτά μπορεί να πέσουν από τον ουρανό...."

Ίσως ένας από τους λόγους για τους οποίους η επίσκεψη Νετανιάχου και οι δηλώσεις του είναι πρώτο θέμα στον σημερινό Τουρκικό τύπο..


Θρίλερ στους αιθέρες με τουρκικά μαχητικά

Την ώρα που ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρισκόταν στο προεδρικό είχαμε τουρκικές προκλήσεις εντός του κυπριακού και του ελληνικού FIR απο τουρκικά μαχητικα. Οι Τουρκοι πραγματοποιούσαν ασκήσεις νοτιώς της Κύπρου. Στις 11 ακριβώς το πρωί 2 τουρκικά F16 που μετείχαν στην άσκηση κατευθύνθηκαν μεταξύ Ρόδου και Κρήτης και εισήλθαν εντός του ελληνικού FIR. Αμέσως απογειώθηκαν 3 ελληνικά Mirage-2000 τα οποία καταδίωξαν τα τουρκικά F16, ακολούθησε εμπλοκή και αερομαχία με κλείδωμα στόχων.

Στη συνέχεια τα τουρκικά μαχητικά επέστρεψαν εντός του κυπριακού FIR. Τότε τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν και αυτά εντός του κυπριακού FIR συνέχισαν την καταδίωξη αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να επιστρέψουν στην Τουρκία. Αρμόδια πηγή ανέφερε χαρακτηριστικά στο Σίγμα ότι οι ασκήσεις των Τούρκων γίνονται υπό το άγρυπνο μάτι των Ισραηλινών με ότι και αν σημαίνει αυτό. Πηγή από το προεδρικό μας ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Τουρκία θα καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή βήματα.

enkripto  με πληροφορίες απο geopolitics & daily news

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top