Select Menu


Το Reuters με τηλεγράφημά του αργά χθες το βράδυ διαψεύδει απόλυτα τα κυβερνητικά στελέχη και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Λ.Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ε.Βενιζέλο σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς τους για  συζητήσεις στο PSI «που βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο».

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι «Οι συζητήσεις προχωρούν άσχημα, οι συνομιλίες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην στήριξη της Ελλάδας σύμφωνα με υψηλόβαθμα ευρωπαϊκά τραπεζικά στελέχη, είναι αδιέξοδες, καθιστώντας πιο πιθανό το ενδεχόμενο οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στο πακέτο διάσωσης αφού το ¨κούρεμα» δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα», μεταδίδει το Reuters.

"Οι κυβερνήσεις εξετάζουν την αύξηση του μεριδίου τους στο βάρος του πακέτου στήριξης", ανέφερε ένας από τους τραπεζίτες  στο Reuters, ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Ερωτηθείς για το εάν οι κυβερνήσεις πρέπει να συγκεντρώσουν περισσότερη ρευστότητα ώστε να καλύψουν το έλλειμμα που θα δημιουργήσει η μικρότερη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, άλλο στέλεχος απάντησε: "Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, ωστόσο όσο υψηλότερο είναι το επιβεβλημένο κούρεμα, τόσο μικρότερη είναι η διάθεση για εθελοντική συμμετοχή".

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η παραπληροφόρηση από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες: Όταν οι πάντες γνωρίζουν το αδιέξοδο και την άσχημη εξέλιξη με την περιορισμένη συμμετοχή των ιδιωτών, ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος επιμένει να ισχυρίζεται ότι "Οι συζητήσεις μας με τον ιδιωτικό τομέα για το σχήμα του PSI είναι προωθημένες και σε πολύ καλό σημείο"!

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε λίγο πριν το τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείτο τραπεζίτες που μετέχουν στην διαπραγματεύσεις. Η δήλωση του Ε.Βενιζέλου έγινε στο επίσημο δείπνο της λήξης του 1ου «Greece-UAΕ Business Forum 2012 (αλήθεια αν αυτά τα forum με τους Άραβες τα είχαμε σε χρήματα, θα είχαμε γλιτώσει αρκετά λεφτά από τους διακοπούλες που κάνουν οι «κελεμπίες» υποσχόμενοι επενδύσεις, «αόρατες» μέχρι στιγμής...)

Αύριο το πρωί ο Ε.Βενιζέλος, ενδέχεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον επικεφαλής του IIF, Charles Dallara, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το Reuters μετέδιδε πως έχει επικρατήσει αδιέξοδο στη συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς ορισμένα hedge funds κρίνοντας ότι θα ωφεληθούν περισσότερο θα μείνουν έξω από την όλη διαδικασία.

Το πρακτορείο σημείωνε μάλιστα ότι τα funds έχουν χτίσει αρκετά σημαντικές θέσεις στα ελληνικά ομόλογα και θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο να μοιραστούν οι τράπεζες και οι ομολογιούχοι το βάρος από την μείωση του χρέους της χώρας σε εθελοντική βάση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top