Select Menu


Σύμφωνα με δημοσίευμα των NEW YORK TIMES, ο επικεφαλής Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Fereydoon Abbasi, αποκάλυψε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το Ιράν θα συνεχίσει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου υπογείως ώστε να μην κινδυνεύει το πυρηνικό του πρόγραμμα από ενδεχόμενους βομβαρδισμούς στο βαθμό που κινδυνεύει σήμερα.

Ο εμπλουτισμός ουρανίου από το Ιράν θα συνεχιστεί στις υπόγειες εγκαταστάσεις του FORDOW που έχουν ήδη κατασκευαστεί στο κεντρικό Ιράν, κοντά στην πόλη Νατάνζ, ειδικά για αυτόν ακριβώς το λόγο. Υψηλής ποιότητας εμπλουτισμένο ουράνιο, σχετικά με τα επίπεδα καθαρότητάς του, είναι σε θέση να παραχθεί από το συγκεκριμένο σταθμό FORDOW, όπως σχολιάζει η Ιρανική εφημερίδα KAYHAN.

Στη Δύση κάνουν ήδη λόγο για νέα πρόκληση από μεριάς του Ιράν ενώ τονίζουν ότι αν και εφόσον υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο, θα αποτελέσει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα προς τη Δύση: «Εμείς δεν αναστέλλουμε τις δραστηριότητές μας ακόμη και υπό την απειλή στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Κάποιες διπλωματικές πηγές του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών, ανέφεραν στο REUTERS ότι έχουν ήδη εντατικοποιηθεί οι εργασίες στο πυρηνικό εργοστάσιο FORDOW από τα τέλη Δεκεμβρίου. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στο FORDOW από πέρσι, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top