Select Menu




Η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, που θα ενισχύσει τη δημοσιονομική πειθαρχία στην ΕΕ, θα αποτελεί προϋπόθεση ώστε ένα μέλος της ευρωζώνης να μπορεί να δανειστεί από το μόνιμο δανειακό μηχανισμό της σύμφωνα με το νέο προσχέδιο του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο σημειώνεται πως για τη δανειακή «βοήθεια στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού σταθερότητας (ESM), θα τεθεί ως προϋπόθεση το να κυρωθεί η σχετική Συνθήκη, η οποία θα προβλέπει την καθιέρωση του 'χρυσού κανόνα', της επανόδου στη δημοσιονομική ισορροπία», δηλαδή την ύπαρξη δομικού ελλείμματος στο 0,5% του ΑΕΠ.

Την προϋπόθεση αυτή προωθεί η γερμανική πλευρά, με σκοπό να υιοθετηθεί το Σύμφωνο από τη σύνοδο κορυφής της 30ης Ιανουαρίου, πριν να αρχίσει η διαδικασία κύρωσης από τα κράτη-μέλη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top