Select Menu


Καλά πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με αυτό το πολιτικοοικονομικό σύστημα; Αυτό το κλειστό σύστημα της διαπλοκής μεταξύ ορισμένων κρατικοδίαιτων ολιγαρχών και των ενεργούμενων πολιτικών τους εντολοδόχων, υποστηριζόμενοι όλοι αυτοί από έναν μεγάλο αριθμό κρατικοδίαιτων παρασίτων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα;

Μήπως άραγε αυτό το ίδιο το καθεστώς, δεν μας έφτασε στη σημερινή υπερχρέωση της χώρας και στην καταστροφή κάθε παραγωγικής ικμάδας της; Πως λοιπόν μπορούμε να περιμένουμε ότι ξαφνικά αυτό το ίδιο το κρατικοδίαιτο,  διαπλεκόμενο και ερμητικά κλειστό πολιτικοοικονομικό σύστημα, θα απαρνηθεί τον εαυτό του;

Καμία οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να αναμένει κανείς από αυτό το πολιτικοοικονομικό καθεστώς και ο λόγος είναι απλός. Για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη, θα πρέπει αυτό το ίδιο το κλειστό καθεστώς που κατέχει την εξουσία και ελέγχει τη ροή του χρήματος, αφενός να ανοίξει τη δημοκρατία στο λαό, αφετέρου να άρει τα διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια και να απελευθερώσει τη ροή του χρήματος, ώστε να πέσει ζεστό και πολύ χρήμα στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στην ίδια πάντα κλειστή ολιχαρχία.

Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε  θα επέλθουν ταχύτατα κοινωνικές ανακατατάξεις με συνέπεια την άνοδο στην κοινωνική κλίμακα και στην εξουσία νέων παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων και νέων δημιουργικών προσωπικοτήτων. Όμως, αυτή η κοινωνική αναδιάταξη, θα έχει ως μοιραία συνέπεια την πλήρη εξαφάνιση του σημερινού εξουσιαστικού συστήματος.

Εσείς τι λέτε; Αν ήσασταν μέλη αυτού του πολιτικοοικονομικού συστήματος, θα θέλατε να χάσετε την εξουσία σας και τα οφέλη της; Όχι βέβαια. Ποτέ κανένα εξουσιαστικό καθεστώς στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν αυτοκαταργήθηκε. Όλα τα κλειστά καθεστώτα όταν κινδύνευσαν έγιναν πιο αυταρχικά και τελικά απομακρύνθηκαν μόνο μετά από ανατροπή τους.
Άρα, οικονομική ανάπτυξη χωρίς ανατροπές δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί στη χώρα μας.

Η συνεχής όμως μείωση των εισοδημάτων, η μείωση των ατομικών περιουσιών και η προϊούσα εξαθλίωσή, αναπόφευκτα θα οδηγήσει το λαό στο μονοπάτι της εξέγερσης και συνακόλουθα, της ανεξέλεγκτης κατάρρευσης του καθεστώτος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top