Select Menu


Γράφει ο Γιώργος Αδαλής

Τα τύμπανα του πολέμου έχουν αρχίσει να χτυπάνε στην Ανατολική Μεσόγειο! Αλλωστε αυτό αποτέλεσε δύο φορές ήδη , πρωτοσέλιδο τίτλο στους AegeanTimes, και μάλιστα τη στιγμή που ο τυμπανιστής, κράδαινε στον αέρα το ξυλάκι του τυμπάνου!

Μόνο που αυτή τη φορά, τόσο τα τύμπανα όσο και οι τυμπανιστές είναι διαφορετικής μορφής από αυτούς που μας δίδαξαν στα σχολεία! Οι τυμπανιστές φίλες και φίλοι, δεν είναι ούτε κάποιοι στρατιωτικοί τύπου «Μουσολίνι» ή «Χίτλερ» που εποφθαλμιούν τα σύνορά μας ή τον Εθνικό μας πλούτο!

Δεν είναι καν οι «Εθνικοί ηγέτες» τύπου «Μέρκελ» που προσποιούνται ότι αγωνιούν για την Εθνική τους κυριαρχία στο παγκόσμιο στερέωμα και με αυτό ως επιχείρημα πολιτεύονται στους λαούς που κυβερνούν!
Ο ρόλος των παραδοσιακών ηγετών της Δύσης, αλλά και των «δυτικοφερμένων αστέρων της Ανατολής» τύπου «Ερντογάν» έχει πάψει να υφίσταται με την έννοια, την δομή και την αξία που γνωρίζαμε όλοι μας εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια!

Ετσι όπως ξεκινάω σήμερα κάποιος που δεν γνωρίζει την ιστορία των AegeanTimes.gr, εύκολα θα με κατατάξει στους λάτρεις της διεθνούς συνομωσιολογίας!

Για σταθείτε όμως! Είναι έτσι;

Ας κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία των σύγχρονων γεγονότων! Ένα ταξίδι που θα χρειαστεί τρία συνεχόμενα άρθρα για να φωτίσουμε κάποιες πτυχές γεγονότων που θεωρούνται απαγορευμένοι καρποί για την Ελληνική Δημοσιογραφία!

Το 1998 είχαμε μιλήσει για πρώτη φορά για την ύπαρξη των πετρελαίων στην περιοχή!

Ολοι τότε είχαν χαρακτηρίσει τις αποκαλύψεις μας ως «μυθεύματα και εθνικιστικές υστερίες»!

Σήμερα;

Αν σήμερα κάνετε μια προσεκτική έρευνα, θα παρατηρήσετε ότι κάποιοι από αυτούς που μας εξοβέλιζαν τότε εις το πυρ το εξώτερο, όχι απλά μας επιβεβαιώνουν, αλλά έχουν φτάσει στο σημείο να κερδίζουν χρήματα, εκδίδοντας βιβλία, βασισμένα στις αποκαλύψεις που κάναμε τότε!!!

Η Ελλάδα το 2000 ήταν μια "παγκοσμίου κλάσης οικονομία"!
Τότε γράφαμε εμείς ότι αποτελούσε μια φούσκα που θα σκάσει σύντομα! Ότι γράφουμε σήμερα για την Τουρκία!

Ποιος από αυτούς που μας αποκαλούσαν τότε, ως «ημίτρελους» και «ανθέλληνες», δεν έχει παραδεχτεί σήμερα ότι είχαμε δίκιο!
Ηταν λίγο δύσκολο να αντικρούσουν τα επιχειρήματα μας, ειδικά όταν έφεραν την υπογραφή ενός ανθρώπου που έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες! Έβρισκαν όμως άλλους τρόπους να … καταχωνιάζουν τις απόψεις μας, σε χρονοντούλαπα της ιστορίας!

Φυσικά, ουδείς από δαύτους μπήκε ποτέ στον κόπο να αναζητήσει και να δει, πότε έληγαν τα ομολογιακά δάνεια που είχε υπογράψει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κ.Μητσοτάκης και κυρίως ο Κώστας Σημίτης! Αν το έκαναν αυτό, θα έβλεπαν ότι από το 1996 και μετά, η κρισιμότερη χρονιά για το Ελληνικό χρέος θα ήταν το 2004 και το 2010 !!! Γιατί τότε έληγαν ταυτόχρονα, ομόλογα που ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν !

Στα χρόνια αυτά που πέρασαν, μπορώ να σας αναφέρω εκατοντάδες παραδείγματα, αρθρογραφίας μας, στα οποία, οι τότε «τζουτζέδες» *(σ.σ. = γελωτοποιοί) της εξουσίας κατάφεραν να τα παρουσιάσουν ως γραφικά …λογογραφήματα και να τα βάλουν από την κορυφή της ατζέντας … στον πάτο!

Κάποια από αυτά τα «τζόβενα», σήμερα αποτελούν την εξουσία και την καθεστηκυία τάξη στη χώρα μας!

Βλέπετε αυτό ήταν το αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες τους στην … πατρίδα!

Γιατί όμως οι «τζουτζέδες»* (σ.σ. = γελωτοποιοί) των «βασιλέων» του 80 και του 90, σήμερα έφτασαν να Κυβερνούν τούτη τη χώρα;

Αυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως «Χρεοκρατία» (Deptocracy) (προσωπικά το ονομάζω διαφορετικά), έχει αναπτύξει διεθνώς ένα σύστημα , στο οποίο για να γίνει κάποιος ηγέτης ενός έθνους, χρειάζεται μερικά δις ευρώ, ανάλογα με την χώρα! Προφανώς, γιατί η προβολή , η διαφήμισή του και η εξαγορά υποψηφίων, κοστίζει πανάκριβα στις μέρες μας!

Συνεπώς, η επιλογή των πολιτών δεν γίνεται ποτέ στις εκλογές ανάμεσα στους βέλτιστους ή στους ευπατρίδεις αλλά ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στον τραπεζικό κλάδο, όπου τα κεφάλαια είναι ανεξάντλητα!

Και όποιος έχει μεγαλύτερο budget κερδίζει στις εκλογές!
Αν εσείς πιστεύετε ότι αυτό είναι μια συνομωσιολογική θεωρία, δεν έχετε παρά να ψάξετε ποιοι Κυβέρνησαν την Ελλάδα και ποιοι τους χρηματοδότησαν! Στο διαδίκτυο θα βρείτε πλέον χιλιάδες πληροφορίες! Αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν πάνω από 1.000.000 Ελληνες, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) υπερδεκαπλάσιο των σημερινών μας πολιτικών, αναρωτηθείτε αν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να Κυβερνήσουν! Ούτε Δήμαρχοι δεν μπορούν να γίνουν!!! Πολλω δε μάλλον, βουλευτές ή … υπουργοί!!

Τα παραδείγματα στην Ελλάδα πλέον τα γνωρίζετε!

Ένα τέτοιο κλασικό παράδειγμα , εκτός Ελλάδος, αποτελεί και η περίπτωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Από δήμαρχος Κων/λης , στη φυλακή και λίγο αργότερα στην Μεγάλη Πύλη ως απόλυτος Αρχων!

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι πιστεύουν ότι τον Ερντογάν τον εξέλεξε ο τουρκικός λαός! Που λίγο πριν τον έχωσε στη φυλακή, δια του Συντάγματός του, το οποίο χωρίς να τροποποιηθεί, τον ανέβασε αμέσως μετά στον ύψιστο «θρόνο»!

Και πολύ περισσότερο , εδώ στην Ελλάδα, πιστεύουμε ότι ο τουρκικός λαός γοητεύτηκε από αυτόν και … την μαντίλα της συζύγου του της Εμινέ και είπε ας τον βγάλουμε απ τη φυλακή και ας τον κάνουμε ηγέτη!!!

Ουδείς παρατήρησε μια μικρή λεπτομέρεια! Τις τεράστιες προεκλογικές καμπάνιες του ΑΚ Παρτί και τις τεράστιες χρηματοδοτήσεις που έλαβε!
Ένα πηγάδι χρημάτων αστείρευτο! Που τα βρήκε ο Ερντογάν; Μήπως στην φυλακή κοιτώντας τον Βόσπορο; Η του τα είχε αφήσει κληρονομιά ο Νετζμετίν Ερμπακάν ο οποίος του παρέδωσε ένα κόμμα … εντελώς … άφραγκο;

Ο μέσος τούρκος πιστεύει ή θέλει να πιστεύει ότι το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία άλλαξε αμέσως μετά το σκάνδαλο «Σουσουρλούκ» * (όπου σε ένα απλό τροχαίο, βρέθηκαν τραυματισμένοι αρχηγοί της αστυνομίας, επιχειρηματίες, μαφιόζοι και ο … άνδρας της Τανσού Τσιλέρ που τότε κυβερνούσε τη χώρα) .

Παράλληλα, ο μέσος Ελληνας πιστεύει ή θέλει να πιστεύει ότι η Ζίμενς δεν έδωσε τα λεφτά στον Τσουκάτο αλλά στο ΠΑΣΟΚ! Και ότι αυτό άντε να συνέβη μια φορά το πολύ δύο, γιατί άλλη περίπτωση δεν υπάρχει που να διερευνάται από τις επιτροπές της Βουλής. Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι αυτό αποτελούσε την παρωνυχίδα ενός συστήματος, που το 1.000.000 ευρώ, είναι τα έξοδα ενός κόμματος εξουσίας, σε … στραγάλια!!

Στην λεκάνη της ανατολικής μεσογείου το παιχνίδι είναι στημένο!

Οι αγορές μοίρασαν την περιοχή και οι μπίζνες μόλις αρχίζουν, διότι τα αγκάθια τύπου «Μουαμάρ Καντάφι» και των λοιπών τεθλιμμένων πλην τίμιων Σοσιαλιστών, έχουν εξαφανιστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο! Ξέρετε φαντάζομαι τι εννοώ!

Μένει ο «εύκολος» Σύριος και ο ποιο δύσκολος «Πέρσης», εκείνος ο κακός ο Αχμαντινετζάντ που θέλει να αναπτύξει πυρηνικά τη χώρα του αλλά «ξέχασε» προηγουμένως να ρωτήσει τον … Ομπάμα (με συγχωρείτε, τον Μπερνάκι της FED και τον Μπλανκφάϊν της Goldman Sachs ήθελα να πω)!

Το πρώτο – πρώτο «δημοσιογραφικό μάθημα» (ρεσιτάλ θα το έλεγα εγώ) ήταν ο διαμελισμός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης! Ακολούθησε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας (Γιουγκοσλαβίτσα έγινε στο τέλος) ! Ουδείς από εμάς κατανόησε ότι … σύντομα έρχεται η σειρά της Ελλάδας στην περιοχή!

Οσο για τα παιχνίδια τύπου Ιράκ αποτέλεσαν απλά ένα ξεστοκάρισμα των … χρηματαγορών και η αποφυγή μιας μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης για τον Δυτικό Κόσμο!

Όπως και να έχει, όλα αυτά τα παιχνίδια που μοιάζουν περίεργα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διαχείριση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, σε κάθε της μορφή!

Υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει σήμερα ότι ο διαμελισμός της Σοβιετικής Ενωσης έγινε προς όφελος των … ΗΠΑ (ως Εθνος) ;
Για παράδειγμα τα πετρέλαια του Καζακστάν και του Αζερμπαϊτζάν ή ο έλεγχος του οπίου στο Αφγανιστάν έγινε προς όφελος των ΗΠΑ; Μπορεί ο Στρατός να ήταν Αμερικάνοι πολίτες, αλλά τελικά, πρόσεξε κανείς ότι η Αμερικάνικη Οικονομία, αποκόμισε ελάχιστα σε σχέση με αυτά που λεηλάτησαν Πολυεθνικές ιδιωτικές εταιρίες , χωρίς πατρίδα ;
Αν κέρδιζε η Αμερική ως χώρα, ως κράτος, ή ακόμη ως «ιδιοκτήτρια» πολυεθνικών εταιριών, τότε πως εξηγείται το γεγονός ότι τις μπίζνες εκεί τις κάνουν κάποιοι που δεν είναι καν αμερικανοί πολίτες;
Τα κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου υπέστησαν … «επιθέσεις ανθρωπισμού», είναι απίστευτης σύνθεσης και πάνω απ όλα … ιδιωτικά! Αμερικανικά, Γαλλικά, Γερμανικά κεφάλαια, παρέα με κεφάλαια Σοβιετικών, ακόμη και Κινέζων που καμία σχέση δεν έχουν με Εθνικές επενδύσεις κρατών αλλά με κάτι άλλο διαφορετικό!
Κοιτώντας τη σύνθεση των joint-ventures capitals είναι κυριολεκτικά εξοργιστική και πολύ μακριά από τις πολιτικές συμμαχίες που γνωρίζουμε ή μας λένε ότι υπάρχουν!
Αμερικάνικη εταιρία κάνει την «μπίζνα», αλλά τα κεφάλαια είναι Κινεζικά! Αγγλικές εταιρίες δραστηριοποιούνται σε τομείς όπου τα μισά κεφάλαια είναι Ρωσικά!
Θα μου πείτε τι λες τώρα;
Το τι ακριβώς θέλω να πω, ίσως το δείτε στο πρώτο βιβλίο που σκέφτομαι να γράψω! Διότι ποιος θα καθίσει να διαβάσει μπροστά στον υπολογιστή του ένα άρθρο 50.000 λέξεων ;;;
Εκεί που θέλω να καταλήξω σήμερα, είναι ότι οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί (και όχι τράπεζες όπως τους αποκαλούν άλλοι) έχουν επιβάλλει ήδη μια παγκόσμια αναδιάταξη των συνόρων, με μια διαφορά!
Τα σύνορα δεν είναι σταθερά! Αλλά μεταβάλλονται! Μεταβάλλονται μέσα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές!
Ετσι, σε μια δεδομένη στιγμή η Ελλάδα μπορεί να εκτείνεται ως την Αίγυπτο και τη Λιβύη και μέχρι τα σύνορα της Μόσχας, αν αυτό εξυπηρετεί έναν όροφο διαχειριστών κεφαλαίων, στη Νέα Υόρκη! Γιατί τελικά, οι σοβαρές αποφάσεις που αφορούν σε Εθνη-Κράτη, εκεί λαμβάνονται και όχι εντός των Κοινοβουλίων , όπως πιστεύουν οι περισσότεροι!
Αν σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, ο όροφος στη Νέα Υόρκη, αλλάξει προγραμματισμό και σχεδιασμό για την περιοχή, τότε μπορεί τα σύνορα της Ελλάδας να μειωθούν από την Αθήνα μέχρι το Κιάτο και το Λιανοκλάδι!!!
Αυτό δεν έχει σχέση (συνήθως) με το ποιος κυβερνά τη χώρα, ή αν η χώρα έχει ανοδική οικονομική τροχιά! Δεν κρίνουν το μέλλον μιας χώρας από το τι πραγματικά είναι, αλλά από το πώς συμφέρει σε αυτούς να είναι!
Πολύ απλά διότι όλο το σύστημα «χρωστά» σε αυτούς, οι οποίοι μάλιστα, διαχειρίζονται και τα πενιχρά κεφάλαια που διαθέτει σε ρευστό χρήμα η κάθε χώρα!
Και οι … «αυτοί» δεν είναι άλλοι παρά οι εκάστοτε διαχειριστές των κεφαλαίων σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς αυτού του τύπου!
Το δε χρήμα, δεν είναι γι αυτούς ένα πεπερασμένο σύνολο, γιατί μπορούν να το παράγουν με ψεύτικα δάνεια και γενικά με συστοιχίες –όχι πυραύλων- αλλά του δυαδικού συστήματος (0 και 1) με το οποίο επικοινωνούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ! Ετσι μπορούν ανα πάσα στιγμή να έχουν ΟΣΑ χρήματα θέλουν ΟΠΟΤΕ το θελήσουν!!
Διότι, αν υπολογίσουμε, πόσα χρωστάνε, οι Ευρωπαϊκές χώρες, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, τότε το νούμερο είναι εξωφρενικό!!! Μιλάμε για τετράκις τρισεκατομμύρια ευρώ!
Ένα νούμερο που όλη την γη και να πουλήσεις σήμερα, δεν καταφέρνεις να ξεχρεώσεις!!!
Το ζήτημα λοιπόν είναι απλό!
ΠΟΥ τα χρωστάνε όλα αυτά τα χρήματα 750.000.000 άνθρωποι;
Σε ποιον χρωστάει το 1/7 του πλανήτη όλα αυτά τα λεφτά και πως τα απόκτησε για να τα χρωστά;
Και αν αποφασίσουν όλοι μαζί να ξεχρεώσουν ΣΗΜΕΡΑ, σε ποιον θα πληρώσουν και πόσα;;;
Με μια μικρή λεπτομέρεια! Όταν σε όλα αυτά προσθέσετε και το χρέος των ιδιωτών, τότε το νούμερο του χρέους, για να αποπληρωθεί, θα πρέπει να πουλήσουμε μαζί με τη Γη κι άλλον ένα ακόμα πλανήτη!
Μην χολοσκάτε, όμως, διότι απάντηση δεν υπάρχει στο ερώτημα που σας έθεσα!
Η Δυτική οικονομία πνέει τα λοίσθια και χρειάζεται επειγόντως αναδιάρθρωση! Πολύ απλά, διότι ουδείς γνωρίζει, πολύ απλά πράγματα!
Πόσο είναι για παράδειγμα το συνολικό χρέος των χωρών!
Σε ποιον χρωστά οι κάθε χώρα!
Πόσο είναι το πραγματικό κεφάλαιο και πόσο τα χρεολύσια!
Πολύ απλά διότι από τη στιγμή που κάθε φορά που υπογράφεται μια δανειακή σύμβαση παράγεται χρήμα, ουδείς γνωρίζει ποιος αγοράζει αυτό το χρήμα καθώς και πόσο το πουλάει τελικά στην αγορά. Και αν σε όλα αυτά βάλεις τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης χρήματος, τότε το πράγμα τείνει στο … άπειρο!
Ο Αριστοτέλης, στον οποίο αναφέρονται πολλοί διάτονες και μη αστέρες του «οικονομικού … πενταγράμμου», έλεγε ότι ο τόκος δεν μπορεί να λογίζεται ως χρήμα! Και κατέτασσε τους τοκογλύφους στη ποιο μισητή κατηγορία ανθρώπων, άξιων για Εξοστρακισμό!
Που να φανταζόμουν όταν σπούδαζα, ότι ο Αριστοτέλης είχε κάνει πολύ σωστότερα τους υπολογισμούς του, απ ότι τα σημερινά μεγαθήρια κομπιούτερ (terracomputers)!
Διότι ο Αριστοτέλης, με έναν άβακα (αριθμητήριο) μόνο ως εργαλείο, υπολόγισε με ακρίβεια, ότι, αν τοκίζεις τον τόκο, και τοκίζεις τον τόκο του τόκου, θα έρθει μια μέρα που θα πρέπει να βρεις έναν καινούριο πλανήτη για να πληρώσεις τον … αέρα που δημιούργησες!
Και αν αυτό το πρόβλημα ήταν «πολιτικό», τότε θα λυνόταν σήμερα κιόλας! Θα έλεγαν Ομπάμα , Μέρκελ, Σαρκοζί και ΣΙΑ, πόσα χρωστάμε?
Τόσα!
Που τα χρωστάμε?
Στους εαυτούς μας!

Άρα, τα διαγράφουμε και τελειώσαμε! Πάμε από την αρχή!
Το θέμα είναι όμως φίλοι μου, ότι δεν χρωστάνε τα Κράτη σε Κράτη, αλλά σε κάποιους οργανισμούς που έχουν καταφέρει να ελέγχουν ΟΛΑ τα κράτη μαζί!
Γι αυτό όταν κάποιος πάει να σηκώσει κεφάλι, απλά … τον αλλάζουν …..
ΕΕΕΕμμμ, συγχωρέστε με, τον αλλάζει ο λαός με την ψήφο του ήθελα να πω !!!!
Οσο για τον «δικό μας» Γιώργο Παπανδρέου, αυτόν δεν τον άλλαξαν γιατί πήγε να σηκώσει κεφάλι, αλλά γιατί απλά … δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν! Κι έτσι τον απέσυραν χωρίς καν να μπουν στον κόπο να κάνουν εκλογές!

ΥΓ Θα σας φανεί περίεργο αλλά θα σας το πω: Το άρθρο αυτό, το έγραψα εξ αιτίας ενός ερωτήματος που μου έθεσε ένας αναγνώστη μας! Ρωτούσε, αν θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας! Ελπίζω λοιπόν, έστω και μ΄αυτό τον ανορθόδοξο (φαινομενικά) τρόπο να ξεκίνησα την απάντησή μου! Θα ακολουθήσουν άλλα δύο, πιο «ζουμερά» άρθρα με παραδείγματα που θα βασίζονται σε όσα ανέφερα στο παρόν άρθρο που αποτελεί έναν … ΠΡΟΛΟΓΟ !!!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top