Select Menu


Όπως είναι γνωστό πλέον, η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Διεθνές Διαστήριο της Χάγης για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας με τα Σκόπια επειδή ο Κώστας Καραμανλής είχε ασκήσει βέτο στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. Εκεί μας κατάντησαν οι αστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να συρόμαστε στα δικαστήρια από τους ψευτομακεδόνες Σκοπιανούς, οι οποίοι οικειοποιούνται τα ιστορικά μας σύμβολα, αντί να τους καθίζουμε εμείς στο σκαμνί για τους αλυτρωτισμούς τους της κακιάς ώρας. 

Βέτο δεν υπήρξε. Απειλή άσκησης δικαιώματος αρνησικυρίας, ναι, υπήρξε, αλλά μέχρι εκεί. 

Μπροστά σε αυτή την απειλή, οι σύμμαχοί μας (και οι «σύμμαχοί» μας) έκαναν πίσω και απρόθυμα, ψήφισαν όπως ψήφισαν και ΟΜΟΦΩΝΑ. Ας στραφούν λοιπόν κατά όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ ή της Συμμαχίας στο σύνολό της. 

Όμως, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού: αντί να κατηγορούμε εμείς τους Σκοπιανούς για τη χρήση εκ μέρους τους των εθνικών μας συμβόλων, την οικειοποίηση της ιστορίας μας και τους γελοίους όσο και εξωφρενικούς αλυτρωτισμούς τους (βλέπετε χάρτες που «περιλαμβάνουν» τη Θεσσαλονίκη στα... Σκόπια!), βρισκόμαστε και κατηγορούμενοι! 

Και αυτό γιατί οι αστικές ελληνικές κυβερνήσεις από το 1995 και μετά, δεν έκαναν το στοιχειώδες: να φτιάξουν έναν ογκώδη φάκελο, με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στα Σκόπια (βλέπετε σφαγή Αλβανόφωνων στο Λούμποτεν, το 2001, για την οποία ουδείς Σλαβόφωνος τιμωρήθηκε, αλλά και απόκρυψη στατιστικών για τους χιλιάδες Ελληνόφωνους των Σκοπίων), τους αλυτρωτισμούς της κακιάς ώρας και την οικειοποίηση της ελληνικής ιστορίας, προωθούσαν «οικονομικές συμφωνίες», νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να εξαγοράσουν τον κάθε Γκρουέφσκι, ο οποίος σημειωτέον, μας προέκυψε και γενίτσαρος...

Πήραν το μάθημα;
Ελπίζουμε οι «πρωτάρηδες» και πάσης φύσεως ενδοτικοί στο ελληνικό ΥΠΕΞ και στην ελληνική κυβέρνηση γενικότερα, να πήραν το μάθημα. Γιατί όπως και να το κάνεις, είναι εξευτελιστικό να σε «σέρνουν» στα δικαστήρια οι άνευ ταυτότητας και «ξυπόλυτοι» γείτονες. Άσχετα αν δεν τους βγει, όπως είναι το πιθανότερο, η παρτίδα, μιας και είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να επικαλούνται το διεθνές Δίκαιο... Από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να γίνουμε πιο αποφασιστικοί, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους γείτονες. Αλλιώς, θα υποστούμε και άλλες ταπεινώσεις.

Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα Οπτικό Ντοκουμέντο από τις Συνεχείς Παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 95 από επίσημους κρατικούς φορείς στα Σκόπια.

- Ο  Σκοπιανός Πρόεδρος Ιβάνοφ μέχρι πρότινος
είχε σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας
μέσα στο…ίδιο του το γραφείο!!
ivanov34 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- Αλλά και σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως στην επέτειο θανάτου του Nikola Karev,
ο ήλιος της Βεργίνας δεν λείπει από το προσκήνιο.
ivanov vergina sun Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- Η περίφημη φωτογραφία με τον  Πρωθυπουργό των Σκοπίων,
Νίκολα Γκρούεφσκι να προσκυνάει μπροστά
από αλυτρωτικό χάρτη της “Ενωμένης Μακεδονίας”
normal gruevski34 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- ”Θαυμαστής” του Ήλιου της Βεργίνας αποδεικνύεται και ο Γκρούεφσκι,
όπως φαίνεται από τις επόμενες φωτογραφίες.

tumblr lhdw5iHesH1qhbwzio1 500 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς


gruevski37 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- Ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών Μιλόσοσκι,
τιμάει και αυτός το…έθιμο μαζί με τον γιο του!!
 27 08 10 352781 1 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς
-O Πρώην Υπουργός Εξωτερικών
slobodancasule Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- Ο Πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων
Trifun Kostovski Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- Πρώην και Νυν Μέλη της Κυβερνήσεως
normal boskovski2 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

- Υπουργείο Αθλητισμού των Σκοπίων
sports34 Οπτικό Ντοκουμέντο από τις συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τους Σκοπιανούς

Φωτογραφίες σαν τις παραπάνω που αποδεικνύουν ακράδαντα την κατάφωρη και συστηματική παραβίαση απο την Σκοπιανή Ηγεσία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας υπάρχουν αρκετές στο διαδίκτυο. Η συνεχιζόμενη παραβίαση και αδιαλλαξία των Σκοπίων μας έδινε ανέκαθεν το δικαίωμα να καταγγείλουμε την συμφωνία αυτή, πολύ περισσότερο εφόσον η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 επιβάλλει αποχή από κάθε μορφής προπαγάνδα και επιτάσσει διαπραγμάτευση ουσιαστικά μόνο για το όνομα. 

Όμως η απαράδεκτη υποχωρητικότητα και χαρακτηριστική ανικανότητα που επέδειξαν και συνεχίζουν αυξανόμενα να επιδεικνύουν οι εκάστοτε ηγεσίες του ΥΠΕΞ, μας οδήγησαν στην δυσμενή θέση που έχουμε περιέλθει σήμερα. Να μας πηγαίνουν στην Χάγη για παραβίαση της συνθήκης, αυτοί που ουσιαστικά δεν σταμάτησαν ποτέ να την παραβιάζουν!!!Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top