Select Menu


Ακόμη μια σχολική χρονιά άρχισε και ακόμη μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση βρίσκεται στα σπάργανα. 
Από το 1980 με αυτόν τον τρομερό νόμο εφαρμογής της Δημοτικής ως επίσημης γλώσσας του Κράτους, άρχισε η αλλοτρίωση της Ελληνικής Παιδείας.

Μεθοδικά, αργά αλλά σταθερά γκρεμίζεται ο πολιτισμός μας και η μέθοδος είναι απλή, «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» και «Μέσα, Μαζικής, Ενημέρωσης».


 
Ειδικώς μέσα από την Τηλεόραση περνούν οι τρόποι έκφρασης, συμπεριφοράς, εμφάνισης, για να «διαμορφωθούν» οι «Πολίτες» της παγκοσμιοποίησης.  Και αν κάποιος δεν τους  υιοθετεί χαρακτηρίζεται «γραφικός», παλαιομοδίτης» και αφήνεται στο περιθώριο.

Δεν έχει σημασία όμως γιατί αν κάποιος συμπεριφέρεται με αιδώ και ευγένεια γιατί δεν μπορεί να υιοθετήσει συμπεριφορές χειραγωγούμενες, δεν θα τον πειράξει όποιον τίτλο και να του δώσουν μιας και είναι Πολίτης συνειδητοποιημένος .  

Το θέμα όμως είναι οι περισσότεροι που υποκύπτουν σε αυτήν την αλλοτρίωση η οποία μετατρέπει την κοινωνία μας σε κάτι άθλιο, απρόσωπο, άσχημο, ουδέτερου γένους γιατί κάτι τέτοιο πάει να γίνει.

Πετυχημένη συνταγή για εφαρμογή, η Παιδεία. Από εκεί με τις «μεταρρυθμίσεις» τους οι κραταιοί  «ξηλώνουν» «ράβουν» ώσπου να φτάσουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους –τους μαθητές, τους αυριανούς Πολίτες- οι οποίοι βρίσκονται σε σημείο πια να μην υπολογίζουν τίποτε, να μην πιστεύουν σε τίποτε και γενικά πριν ακόμη αρχίσουν τη ζωή τους να έχουν κουραστεί και απογοητευθεί για το μέλλον τους.

Όταν κάνουν κατάληψη του εκπαιδευτικού χώρου –έχοντας την ανοχή των περισσοτέρων εκπαιδευτικών για τους λόγους που ο καθένας τους γνωρίζει- ποιοι έχουν αναλογιστεί ότι σπρώχνουν τα παιδιά στην καταπάτηση των νόμων του Κράτους, -γιατί η κατάληψη είναι μια παράνομη πράξη;

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί μαθητές δεν θα το γνωρίζουν γιατί η Παιδεία που μαθαίνουν στα σχολιά είναι για να γίνουν άτομα που ότι τους προκύψει στη ζωή τους να το αρπάξουν και να πάνε παραπέρα μιας και κοινωνία έχει μετατραπεί σε ζούγκλα.

-Αγαπημένοι μου αυριανοί Πολίτες μην μας ακούτε άλλο πια, μην παραδειγματιστείτε από εμάς τους δήθεν Πολίτες. Να έχετε πρότυπα όλους εκείνους που στη ζωή των «φυλάττουν Θερμοπύλες».

Τις Θερμοπύλες της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας, της αλληλεγγύης, της υπευθυνότητας, του γενικού καλού. Όλοι οι άλλοι που σκύβουν το κεφάλι γιατί πρέπει να πληρώσουν τη δόση στη τράπεζα να είναι μακριά από τα πρότυπά σας.

Το κεφάλι να το σκύψετε  μόνον για να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας!

Αν θέλετε να θέσετε θεμέλια για εσάς, τους αυριανούς Πολίτες, ζητήστε τα δικαιώματά σας ξέροντας ότι έχετε και υποχρεώσεις, όπως να τηρείτε τους Νόμους του Κράτους, δηλαδή να είστε νομοταγείς!

Φτιάξτε μια κοινωνία ανθρώπων και πορευθείτε με αρχές και Αρετή. Είναι βέβαιο ότι θα πετύχετε γιατί η ζωή θέλει Αρετή και Τόλμη!

Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top