Select Menu


«Θα ήταν ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» να ζητήσει από την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα μέτρα στην παρούσα φάση, τόνισε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν. Αντίθετα, επέμεινε στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των ήδη συμφωνηθέντων μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε ότι από τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνο και παρακινδυνευμένο εκ μέρους της Κομισιόν να υπεισέλθει σε σενάρια περί της ανάγκης λήψης πρόσθετων μέτρων.

Ο κ. Αλταφάζ αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί, προκειμένου να υπάρξει σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και επιστροφή τους σε βιώσιμο δρόμο.

Σχόλιο του Βερολίνου

Εν τω μεταξύ, διάθεση υποβάθμισης του θέματος της αναβολής των συζητήσεων Αθήνας-τρόικας διεφάνη και από το Βερολίνο.

«Η βάση για την όποια στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου θα είναι η επίσημη έκθεση της τρόικας και όχι οι φήμες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει χωρίς καθυστερήσεις.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top