Select Menu


Σε έμμεση αλλά σαφή παραδοχή του κινδύνου να πτωχεύσει η Ελλάδα, προχώρησε πριν λίγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, καθώς μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές είπε επί λέξει:  "Πολύ σημαντικό, κυρίως ενόψει των ανησυχητικών ειδήσεων από την ευρωζώνη, να υπάρχει το EFSF (σ.σ.: ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) σε θέση, αν παραστεί ανάγκη, να αποδεσμεύσει βραχυπρόθεσμα τα μέσα για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που θα πληγούν τις εξελίξεις".

Δηλαδή ζητεί την υποστήριξη για το EFSF, όχι για την Ελλάδα, αλλά για τις τράπεζες που θα πάθουν ζημιά εφ'όσον πτωχεύσει η Ελλάδα! Έτσι τόνισε την ανάγκη ταχείας ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών (επανακεφαλαιοποίηση) θεωρώντας ότι θα γράψουν μεγάλες ζημιές από την απώλεια δανείων μέσω κρατικών ομολόγων που έχουν αγοράσει σε περίπτωση που "κράτος-μέλος της ευρωζώνης πτωχεύσει"!
Πρόκειται ίσως για χειρότερη εξέλιξη ακόμα και για τις αιχμές του ιδίου περί "κινδύνου αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ"! Mετά την δήλωση αυτή, εντάθηκαν οι ρευστοποιήσεις στο ΧΑΑ.
 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top