Select Menu


Την δέσμευση ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διασωθεί η Ελλάδα έδωσε ο Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο στο Παρίσι, ενώ στις 7 το απόγευμα θα πάρει μέρος στην τηλε-διάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εκτιμάται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υποσχεθεί στην Γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και στον Γάλλο Πρόεδρο, άμεσο κλείσιμο κρατικών επιχειρήσεων και 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο.

Πριν την τηλε-διάσκεψη ο κ. Παπανδρέου έχει συγκαλέσει στις 4 μ.μ. έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις σε συνδυασμό με την πορεία εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου –όπως είναι άμεση φορολογία και η «εργασιακή εφεδρεία» στο Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, αχτίδα ελπίδας διαφαίνεται από τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Μάρκους Κέρμπερ, μιλώντας την Τετάρτη στην «Deutsche Welle» υπογράμμισε ότι “πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί μία χρεοκοπία της Ελλάδας”. Μάλιστα, διέκρινε “πρόοδο στην ελληνική οικονομία”.

Αισιόδοξο περιμένοντας την τηλε-διάσκεψη το Χρηματιστήριο, όπου ο Γενικός Δείκτης καταγράφει αυτή την ώρα κέρδη 2,18%.

Αιχμές στο Βερολίνο, αλλά και στην Αθήνα, άφησε ανώτερος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με δηλώσεις που έκανε στο Reuters.

Υποστήριξε ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την αντίστοιχη γερμανική, διαφορετικά η Τρόικα δεν θα επέστρεφε την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα”.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top