Select Menu


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου 

Πολλοί φαίνεται ότι το αμφισβητούν και μάλιστα ταυτόχρονα!

Τις ημέρες που πέρασαν, η χώρα μας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα σε διεθνές επίπεδο. Βρέθηκε εκεί για πολλούς λόγους. Βρέθηκε εκεί, διότι η “ελληνική κρίση” απειλεί το διεθνές οικονομικό σύστημα ή συμφέρει κάποιους να παρουσιάζεται έτσι η κατάσταση. Και οι δηλώσεις που έγιναν σχετικά με το μέλλον της χώρας μας ήταν πολλές. Από το να εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, δηλώσεις περί του αντιθέτου μέχρι και το να αφεθεί να χρεοκοπήσει.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι, οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν αυστηρά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος. Αλλά εξέφρασαν προβληματισμούς σχετικά με την ποιότητα της Δημοκρατίας στην χώρα μας, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα. Ο πρώτος ήταν ο «γνωστός ύποπτος» του Ευρωκοινοβουλίου, ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρανζ του ευρω-σκεπτικιστικού UKIP. Ο άνθρωπος ο οποίος είχε κάνει ρεζίλι τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Φόν Ρομπάι, ρωτώντας τον ποιός είναι, γιατί δεν τον γνωρίζει.


Ο κ. Φάρανζ λοιπόν, συμπαθέστατος στους κύκλους του ΛΑΟΣ, έκανε την εξής δήλωση, για να περιγράψει την... ποιότητα της Δημοκρατίας στην χώρα που την γέννησε: “"Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε είναι η Οικονομική Διακυβέρνηση και όλοι εδώ στην πρώτη σειρά υποστηρίζετε περισσότερη ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση. Τι είναι η ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση; Θα σας πω τι είναι.

Πρόκειται για την προσγείωση ενός αεροπλάνου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από το οποίο βγαίνουν έξω ένας υπάλληλος από την Επιτροπή, ένας υπάλληλος από την ΕΚΤ και ένας υπάλληλος από το φρικτό ΔΝΤ.

Τα τρία αυτά άτομα, η τρόικα, πηγαίνουν και συναντούν την ελληνική κυβέρνηση και της λένε, τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει. Έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Έχετε τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες του εξωτερικού που, λένε στον ελληνικό λαό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

Είναι εντελώς απαράδεκτο.  Υπάρχει κανείς που να απορεί γιατί οι Έλληνες πολίτες καίνε σημαίες της ΕΕ και ζωγραφίζουν σβάστικες; Αν δεν επιτραπεί στην Ελλάδα να βγει από αυτή την οικονομική και πολιτική φυλακή, μπορεί να προκαλέσετε μια επανάσταση στη χώρα αυτή... “
Δεν ήταν όμως μόνο ο Φάρανζ που έκανε σχετικές δηλώσεις.

Ο Τζούσι Μαλααχο, βουλευτής του κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί», που επίσης ανήκει στην ευρωπαϊκή ομάδα στην οποία βρίσκεται ο ΛΑΟΣ, διατύπωσε, στη σελίδα του, στο FaceBook, την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον στρατό εναντίον όσων αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας με διαδηλώσεις και απεργίες!

Μάλιστα, πήγε και ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας να επιβληθεί… χούντα! Ο Τζούσι Χαλαάχο γράφει στη σελίδα του δημοφιλούς site ότι είναι “η στιγμή για μία Χούντα που επιβάλει την τάξη στην Ελλάδα και θα τακτοποιήσει τους απεργούς και τους διαδηλωτές”.

Το κείμενο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταιγισμό από αρνητικά σχόλια αναγκάζοντας τον Φινλανδό βουλευτή να αποσύρει το κείμενο.
“Εκείνοι που πρέπει κατάλαβαν τι εννοούσα, ίσως όμως να ήταν λάθος ο τρόπος που το διατύπωσα και το ότι το δημοσίευσα βιαστικά”. Μπορεί κάποιοι να ... έπεσαν να το φάνε, εάν όμως διαβάσει κανείς τις θέσεις των “Αληθινών Φινλανδών”, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής περιέγραφε το τι περίπου συμβαίνει και στην χώρα μας.

Γιατί για τον αγανακτισμένο που έφαγε της χρονιάς του στο Σύνταγμα, από τα ΜΑΤ, λίγη σημασία έχει το αν το χέρι που κρατούσε το γκλόπ άνηκε σε ανθυπαστυνόμο ή ανθυπολοχαγό. Γιατί επί της ουσίας στην χώρα μας η Δημοκρατία έχει αντικατασταθεί από μια νεοαποικιοκρατία.
Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Στην Ελλάδα, ο τύπος της Δημοκρατίας που έχουμε, είναι ο δεύτερος, η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.  Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ένας τύπος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπου η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις.

Αρχηγός του κράτους είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι αιρετός και δεν έχει ουσιαστικές πολιτικές αρμοδιότητες. Τη νομοθετική εξουσία ασκεί το κοινοβούλιο, την εκτελεστική η κυβέρνηση. Η τελευταία πρέπει πάντοτε να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Ιστορικά είναι συνέχεια της βασιλευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της συνταγματικής μοναρχίας, αφού η μόνη διαφορά τους είναι ότι στη μεν βασιλευόμενη ο αρχηγός του κράτους είναι κληρονομικός, στη δε προεδρευόμενη είναι αιρετός.

Τι είδος πολιτεύματος όμως είναι αυτό, κατά το οποίο ο ... αρχηγός του κράτους, αυτός που παίρνει όλες τις αποφάσεις, δεν έχει ούτε κληρονομήσει τον τίτλο, ούτε όμως έχει εκλεγεί από τον λαό, αλλά έχει διοριστεί από έναν ή μια ομάδα πιστωτών;  γιατί έτσι ακριβώς συμβαίνει στην χώρα μας. Ο “Αρχηγός” του κράτους, είναι σήμερα ο επικεφαλής του Taskforce της Τρόικας.

Το πεδίο δράσης της ομάδας, θα αρχίζει από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, και θα φθάνει μέχρι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την κοινωνική πολιτική στην απασχόληση, την Υγεία και την Παιδεία. Και ποιός παίρνει τις αποφάσεις για όλα τα παραπάνω ζητήματα, σε τελικό επίπεδο;

Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, πρώην γενικός διευθυντής της Κομισιόν σε θέματα προϋπολογισμού και με φήμη ως «σκληρός»τεχνοκράτης.  Ο κύριος αυτός και η ομάδα του, σε πρακτικό επίπεδο συγκεντρώνουν τόσο την νομοθετική όσο και την εκτελεστική λειτουργία. Αφού όχι μόνο υπαγορεύουν στην κυβέρνηση το τι νόμους θα περάσει, αλλά επιβλέπουν και την εκτέλεσή τους.

Επί της ουσίας είναι κάτι πολύ παραπάνω, από τον τίτλο “νέος πρωθυπουργός” που ήδη του αποδίδουν πολύ. Οι βουλευτές των κομμάτων δεν ενεργούν – όπως έχει αποδειχτεί – με βάση την συνείδησή τους, αλλά με βάση μια κομματική πειθαρχία.

Μπορεί λοιπόν κανείς, να αμφισβητήσει τις δηλώσεις των ευρω-σκεπτικιστών; Οι οποίοι δεν τις κάνουν για να ... πικάρουν τους Έλληνες. Αλλά για να δείξουν στις χώρες, τις οποίες εκπροσωπούν, το μέλλον που τους αναμένει σε περίπτωση που βρεθούν σε κάποια έκτακτη κρίση όπως η χώρα μας, είτε αυτή είναι οικονομική είτε ο,τιδήποτε άλλο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top