Select Menu


Γράφει ο Θεόφιλος Αιγινήτης*

Είπε πως θα πάει στις δύο αμαζόνες της παγκόσμιας τοκογλυφίας στη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να τους δείξει ποιος είναι αυτός και πήγε. Ξέρετε ποιός είμαι εγώ; Εγώ είμαι απόγονος του Λεωνίδα και δε σηκώνω πολλά πολλά. Αν θέλετε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.Τον κοίταξαν οι δυο αμαζόνες και ξεροκατάπιαν. Ποιός να είναι άραγε αυτός ο χοντρός παλικαράς;

Έσκυψαν από πάνω τους οι σύμβουλοι και στη γλώσσα της κάθε μιας εξήγησαν ποιος είναι.Ά. έκαναν και οι δυο μαζί και του απάντησαν.-Άντε παιδάκι μου στο καλό και φέρε πρώτα αυτά που εσύ είπες μέσω του ΕΛΣΤΑΤ πως μας χρωστάς και μετά έλα πάλι να μας απειλήσεις και κοίτα, κάνε γρήγορα μη και σου πούμε να φέρεις κι άλλα. Φεύγει τρεχάλα ο χοντρός και παίρνει το μεγάλο στο τηλέφωνο.- Ρε μεγάλε αφού ήξερες πως αυτές δεν παίρνουνε από λόγια, εμένα γιατί με έστειλες; – Για να μη σε θεωρούν εσένα εξυπνότερο από μένα και μου φας τη θέση.

Καλά σου τα έψαλε ο Πετρουλάκης σε μια γελοιογραφία του στην Καθημερινή για αυτά που λες. «.στο βάθος του ιστορικού χρόνου η σηματοδότηση ¨όλον χρέος¨ συνδιαλέγεται με τον συμβολισμό της ανυπόκριτης και λελογισμένης αντίστιξης των ανακατανεμόμενων  αποχρώσεων της εθνικής αυτοσυνειδησίας, σε συντονισμένο αενάως περιβάλλον ενατένησης και διαπερατότητας, δεκτικό σε χειραφέτηση της ευμορφίας και αποθεματοποίησης του συλλογικού υπερεγώ στην αδιαίρετη εκδοχή ενός άυλου αντικατοπτρισμού.»  Κατάλαβες, γιατί κανένας δεν κατάλαβε τίποτα.  Να κάτι τέτοια λες και οι βλάκες που σε ακούνε επειδή δεν τα καταλαβαίνουν, λένε μωρέ τι έξυπνος που είναι ο Βαγγέλης; -Λες εμένα πως δε με καταλαβαίνουν και με λένε έξυπνο, ενώ και εσένα που δε σε καταλαβαίνουν με τα σαρδάμ που κάνεις σε λένε βλάκα.-Επειδή ούτε εμένα με καταλαβαίνουν ούτε εσένα να δεις πως θα πάμε και οι δυο μπροστά ή κατά Διαόλου…

Κοίτα τώρα να κάνουμε ζάφτι αυτούς τους βουλευτές μας, γιατί μερικοί θέλουν να το παίξουν κοκοράκια.-Μη στεναχωριέσαι πρόεδρε ας τους να λένε ότι θέλουν και μετά θα τους πω εγώ για την εθνική αυτοσυνειδησία και το αενάως περιβάλλον της διαπερατότητας της ιστορικής διαδρομής της πατρίδας και των διεθνών αγορών και να δεις για πότε θα γίνουν κότες.-Κάνε ότι καταλαβαίνεις γιατί δε μας βλέπω καλά. Θα σου πω όμως κάτι που μπορεί να σε στεναχωρήσει. Επειδή δε βλέπω καλά τα πράματα με μένα, σκέφτηκα να βάλω στο πόδι μου το γιό μου τον Αντρέα.

Ήδη κάποια δικά μας κανάλια άρχισαν να τον πλασάρουν και να λένε το πόσο καλό παιδί είναι, πως κι’ αυτός ανήκει στους αγανακτισμένους πολίτες, τον δείχνουν μάλιστα που υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις και σχολιάζουν το πόσο περήφανος ένιωσε φορώντας το χακί με το ελληνικό εθνόσημο.-Ναι αλλά πες του να μην έχει γρήγορα βλέψεις για αρχηγία γιατί.-Μην ανησυχείς γιατί η γιαγιά του, του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα υπομονής, όπως μου έκανε και μένα και με έμαθε να περιμένω τη σειρά μου. Στην πολιτική για να ανέλθεις πρέπει να διαθέτεις πολιτικό όνομα ή γλύφοντας και με τα κέρατά σου όπως τα σαλιγκάρια.

*o Θεόφιλος Αιγινήτης  είναι  Ζωγράφος-Συγγραφέας

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top