Select Menu


Η αγανάκτηση των πολιτών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η οικονομία της Ελλάδας έχει καταρρεύσει. 

Η κυβέρνηση εργάζεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα τρίτων και όχι της χώρας και των πολιτών. Οι εξελίξεις στα εθνικά γίνονται ολοένα και δυσμενέστερες και με την παρούσα κυβέρνηση στο τιμόνι του κράτους και στην λήψη αποφάσεων προοιωνίζεται νέα εθνική καταστροφή. Οι εξελίξεις στην χώρα δείχνουν να είναι καταιγιστικές και η παντελής απουσία των κυβερνώντων συντείνει στον όλεθρο της πατρίδας μας.

Είναι συνεχή τα μέτρα που λαμβάνονται κατά των πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως ένοχοι και καταδικάζονται με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στην απόλυτη εξαθλίωση. Όμως, τα τελευταία μέτρα που ανενδοίαστα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, δείχνουν την απόλυτη κυβερνητική αναλγησία.

Συγκεκριμένα, το επαχθέστατο μέτρο του νέου φορολογικού ορίου των 5.000 ευρώ ξεγυμνώνει τις διαθέσεις της κυβέρνησης έναντι των πολιτών. Δεδομένου, μάλιστα, πως το όριο της φτώχειας βρίσκεται στα 6.500 ευρώ, αντιλαμβανόμαστε πως η χαμερπής εθελοδουλεία και η άκρατη εξουσιομανία αυτών που σήμερα κυβερνούν, λειτουργούν πέρα από την κοινή λογική, πέρα από κάθε λογική…

Αποφάσισαν να φορολογούν ακόμη κι εκείνους τους πολίτες που επισήμως είναι φτωχοί. Δηλαδή, εκείνους που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις ανάγκες διαβίωσής τους. Η πολιτική αλητεία στο μεγαλείο της!!! Ας δοκιμάσουν οι ίδιοι οι αποφασίζοντες να επιβιώσουν με 400 ευρώ το μήνα, χωρίς να τους παρέχεται ΤΙΠΟΤΕ από το κράτος. Αν επιβιώσουν για έξι μήνες, τότε ας εφαρμόσουν την λαμπρή τους σκέψη και στον λαό...

Και οι ερωτήσεις έρχεται αυθόρμητα:
Τι επιδιώκουν με αυτές τις πολιτικές αποφάσεις και τις οικονομικές τους πολιτικές;
Μπορούν οι πολιτικοί να επιζήσουν με 5.000 ευρώ και να φορολογούνται ταυτόχρονα;
Κατανοούν που οδηγούν την χώρα;
Βλέπουν τους κινδύνους μίας τεράστιας κοινωνικής έκρηξης που θα επιφέρει το χάος και που θα δημιουργήσει πραγματικά θύματα, πιθανότατα δε θα υπάρξουν θύματα της λαϊκής οργής οι ίδιοι που σήμερα αποφασίζουν την εξολόθρευση της Ελλάδας;
Δεν αντιλαμβάνονται πως το «έργο» τους είναι καταστροφικό και πως οφείλουν να κάνουν στην άκρη, δίνοντας σε άλλους την δυνατότητα να εργαστούν για να βγάλουν την χώρα από την θέση στην οποία σήμερα έχει βρεθεί;
Δεν αντιλαμβάνονται τις προσωπικές τους πολιτικές (και όχι μόνο) ευθύνες, οι οποίες συνέτειναν τα μέγιστα στην καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας, σε χρονικό ορίζοντα δεκαετιών;
Γιατί επιμένουν στην δεδομένη αποτυχία;

Πρέπει, επιτέλους, να δοθεί ένα τέλος στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στην πολιτική διάλυσης που αυτή εφαρμόζει. Πρέπει, επιτέλους, οι πολίτες να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν την αλλαγή πλεύσης της πατρίδας μας προς την καταστροφή, να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου ΟΛΟΥΣ εκείνους που σε βάθος δεκαετιών συνεργάστηκαν για να παραδώσουν την χώρα μας σε άθλιους οικονομικούς τρομοκράτες.

Εδώ και τώρα πρέπει να τελειώσει το καθεστώς Παπανδρέου και όλα του τα παρελκόμενα να αντιμετωπίσουν τις βαριές ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν είναι δυνατόν να επιτίθεσαι σε έναν λαό και να μένεις ατιμώρητος. Οι κρυπτόμενοι πρωθυπουργοί και οι θρασσύτατοι εκπρόσωποί τους πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν πως έχουν ανοίξει το Κουτί της Πανδώρας και τα εξερχόμενα από αυτό δεινά θα γίνουν αδυσώπητοι τιμωροί των ολίγιστων πολιτικών τους.

Η σημερινή κυβέρνηση στερείται παντός δικαιώματος να παραμένει στην εξουσία. Εκπροσωπεί συμφέροντα που βάλλουν την χώρα. Και οι πολίτες πρέπει να το σταματήσουν αυτό. Ειδάλλως, αυτά τα συμφέροντα και οι υπάρχοντες κυβερνώντες θα διαλύσουν την Ελλάδα. Το δίλημμα που πλέον έχει να αντιμετωπίσει ο λαός που του κήρυξαν πόλεμο, είναι σαφές: Ή αυτοί, ή εμείς…


Τι παίρνει ένας βουλευτής από το Δημόσιο
Τελικά είναι ωραία η ζωή του βουλευτή. Γιατί βουλευτής σημαίνει σύγχρονος αγάς!!Τα δικαιώματα των βουλευτών είναι πέρα για πέρα υπερβολικά, σε καιρούς κρίσεις.. Και ο αριθμός των βουλευτών είναι τεράστιος την στιγμή που η τρόικα δουλευει για εμας!! Δείτε αναλυτικά τι ποσά δαπανά το ελληνικό δημόσιο, για το ελληνικό κοινοβούλιο.. 1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ…..

 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top