Select Menu


Μόνο πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες καταλογίζει στην πορισματική της έκθεση η επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής στους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2002-2009 σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Δηλαδή οι Γιάννος Παπαντωνίου, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απάλλάσσονται από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη. Τους κατλογίζονται παραλείψεις και κινήσεις ή μη ενέργειες οι οποίες δεν είχαν χαρακτήρα ποινικώς κολάσιμο και ως εκ τούτου η υπόθεση για τους εν λόγω κλείνει και περιορίζεται μόνο στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης, ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να διαβιβάσει την έκθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου «να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία που αναδεικνύονται από την εξέταση των συμβάσεων θα διευκολύνουν την απόδοση ευθυνών σε βάρος όλων των ενδεχομένων, δεδομένου ότι τα συμβατικά κενά και ελαττώματα συνδέονται κατά τη εκτίμηση της επιτροπής με τον χρηματισμό προσώπων που ερευνά η εισαγγελική αρχή».

Πάντως, το κείμενο καταγράφει τις αδυναμίες των συμβατικών όρων, αδράνειες, συγχύσεις και αναποτελεσματικότητα ως προς την ικανότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής», οι οποίες είχαν «αντίκτυπο στην εξέλιξη και των δύο συμβάσεων με τελική συνέπεια παρα την καταβολή του ποσού των 105.000.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2009 από τον Ε.Μεϊμαράκη, η ελληνική πλευρά να βρεθεί ενώ είχε καταβάλει συνολικά 2.033.100.000 ευρώ και για τις δύο συμβάσεις αντιμέτωπη με την καταγγελία της σύμβασης από τους αναδόχους…»


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top