Select Menu


Απέφυγε εντέχνως η κυβέρνηση να σχολιάσει τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ότι υπάρχουν νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, τα στοιχεία που προέκυψαν με τη συνδρομή της ΑΔΑΕ συνδέονται με την ιχνηλάτιση ενός από τα καρτοκινητά που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Έγκυρη κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης».

Η ίδια πηγή επεσήμαινε, ωστόσο, ότι με το θέμα ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη, όταν έστειλε προς εξέταση τον σχετικό φάκελο ο σημερινός υπουργός της Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, πριν 18 μήνες, ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.

Ύστερα, ωστόσο, έπειτα από επιστολή του κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με ανακοίνωσή του ότι από την πρώτη στιγμή «είχε διεκδικήσει τον πλήρη πολιτικό και δικαστικό έλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Περαιτέρω καθυστέρηση και μη διαλεύκανσή της ισοδυναμεί με παραδοχή της πολιτικής ομηρίας της κυβέρνησης από ξένα κέντρα και απαράδεκτη προσβολή της δημοκρατίας και των ελευθεριών των πολιτών».

«Την ίδια στιγμή, η λήψη μέτρων για τη θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών και την προστασία της δημοκρατίας από το διεθνές παρακράτος και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη για το ίδιο το περιεχόμενο και τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top