Select Menu


Αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των διαδηλωτών με πλαστικές σφαίρες, αλλά και τοποθέτηση καμερών στα περιπολικά και η λειτουργία μηχανισμού ψυχολογικής στήριξης των ένστολων είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που εξήγγειλαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και ο Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ θέτουν και ζήτημα περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας!

Αναλυτικά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην εγκατάσταση, μέσων βιντεοσκόπησης πάνω στα περιπολικά οχήματα και τις μηχανές των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Χρήστος Παπουτσής εξήγησε ότι στόχος του μέτρου αυτού είναι αφενός να προστατευθεί η Ελληνική Αστυνομία από κακοπροαίρετες καταγγελίες και αφετέρου για την προστασία από φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές αναφορικά με τον περιορισμόι των διαδηλώσεων ότι:

" Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του συνέρχεσθαι όχι με την έννοια του περιορισμού του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, αλλά με τρόπο ώστε η άσκηση του δικαιώματος αυτού να μην παραλύει κάθε φορά το κέντρο της Αθήνας."

Επίσης σημείωσε ότι "Προωθείται η διαφοροποίηση των κανόνων εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι έχουν εξελιχθεί και οι μέθοδοι έκνομων ενεργειών. Στους κανόνες αυτούς θα περιληφθεί και η διάκριση της πρωτογενούς βίας και της παραγώγου βίας" και για τον λόγο αυτό σημείωσαν ότι "Η διεθνής εμπειρία αλλά και ο προβληματισμός που διατυπώνεται από τους βουλευτές, υποχρεώνει το Αρχηγείο να εξετάσει το θέμα της χρήσης δακρυγόνων, νερού και πλαστικών σφαιριδίων."


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top