Select Menu


Έως το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το φιλόδοξο σχέδιο.

Το μικρό νησί με την ονομασία El Hierro που στα ελληνικά σημαίνει «σίδερο», βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά σε απόσταση 1500 μιλίων από τις ακτές της Ισπανίας.

Το El Hierro αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές του αλλά και για το γεγονός ότι πολύ σύντομα θα είναι το πρώτο νησί παγκοσμίως όπου όλες οι λειτουργίες θα γίνονται αποκλειστικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η συνολική ενέργεια θα παράγεται από μια αιολική φάρμα αλλά και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που θα καλύπτουν κατά 80% τις ανάγκες του νησιού. Το υπόλοιπο 20% θα παράγεται από θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες. Αποτέλεσμα θα είναι το νησί να απαλλαγεί από τουλάχιστον 18.200 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Θα στοιχίσει συνολικά 87 εκατομμύρια δολάρια και θα παρέχει ηλεκτρισμό στους 11.000 κατοίκους του νησιού.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top