Select Menu


Εξελέγη με την σημαία του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και τώρα προκαλεί με συνεντεύξεις του στον σκοπιανό Τύπο, επαιρόμενος ότι δίνει μάχη και από τη νέα του θέση, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μελίτης για την διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας, αλλά και την λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού που θα εκπέμπει στα «μακεδονικά», «από την Φλώρινα ως τη Θεσσαλονίκη», όπως λέει χαρακτηριστικά!

Πρόκειται για το ηγετικό στέλεχος της αλυτρωτικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» Παναγιώτη Αναστασιάδη (Πάντε Ασλάκοφ όπως θέλει να αποκαλείται στα «μακεδονικά»), που είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Όλγας Μούσιου-Μυλωνά, που στις τελευταίες εκλογές είχε την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στην διεκδίκηση του Δήμου της Φλώρινας.

Η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να διερευνήσει αν υπάρχει τέτοιο θέμα και αν το «Ουράνιο Τόξο» απέκτησε κάποια άδεια, ζητώντας στοιχεία από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Καθώς είναι σαφές ότι θα εκπέμπει αλυτρωτική προπαγάνδα, πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχει αυτή η συχνότητα και ποιος την αγόρασε.

Τις τελευταίες ημέρες ο Αναστασιάδης δεν κουράζεται να παραχωρεί συνεντεύξεις στον σκοπιανό Τύπο, αναγγέλλοντας την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού. Όπως είπε στην εφημερίδα «Νόβα Ματσεντόνια», στις 21 Ιουλίου, και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Νέσκοβα, «έχουμε την άδεια και περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να αρχίσουμε να λειτουργούμε με πρόγραμμα σε τοπικό ραδιόφωνο».

Μάλιστα, υποστηρίζει πως στη Μελίτη ζουν περίπου 2.300 «Μακεδόνες» - αναγκάζοντας και την ίδια την Σκοπιανή δημοσιογράφο να σχολιάσει ότι πρόκειται «για δικό του χαρακτηρισμό, δική του αυθαίρετη προσέγγιση»!

Σύμφωνα με την παρουσίαση που κάνει η «Νόβα Ματσεντόνια», ο Παναγιώτης Αναστασιάδης (Πάντε Ασλάκοφ, όπως είναι το «κανονικό» οικογενειακό του όνομα ) είναι Πρόεδρος της Μελίτης, στην περιοχή της Φλώρινας, όπου στις τελευταίες εκλογές έχουν εκλεγεί άλλοι τέσσερις «Μακεδόνες», κάνοντας αναφορά στα χωριά Παπαγιάννη, Βεύη και Αχλάδα.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Όπως και οι υπόλοιποι που βρίσκονται στην περιοχή της Φλώρινας, ο Ασλάκοφ είναι μέλος του Ουράνιου Τόξου και ένας από τους σημαντικότερους μαχητές για τα δικαιώματα των Μακεδόνων».

Αναφέρεται επίσης ότι εκτός από την ενασχόλησή του με την πολιτική αναπτύσσει και επιχειρηματική δραστηριότητα, από την δεκαετία του 1990,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην «Μακεδονία», όπου συνεργάζεται με την εταιρία ΡΕΚ ΜΠΙΤΟΛΑ.

Για την εκλογή του ο Αναστασιάδης λέει στην εφημερίδα: «Στη Μελίτη ζουν περίπου 2.300 Μακεδόνες, λίγοι Αλβανοί, Τούρκοι και κανένας Έλληνας. Έχει και τέτοιους που λένε ότι ελληνοποιήθηκαν. Ήθελα να θέσω υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος υποψήφιος, αλλά σε όλους ήταν ξεκάθαρο ότι θα βάλω υποψηφιότητα ως Μακεδόνας».

Ακολούθως, μιλά για τους… αγώνες του προκειμένου να αρχίσει να διδάσκεται η «μακεδονική» γλώσσα στα σχολεία. Όπως λέει, το αίτημα θα στείλει το «Ουράνιο Τόξο» και μετά θα το υποστηρίξει και ο ίδιος ως Πρόεδρος του χωριού.

Και συνεχίζει προκλητικότατα: «Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι εμείς δεν είμαστε πολίτες της παρά μόνο στην υπηκοότητα. Είμαστε Έλληνες, αλλά στην εθνικότητα είμαστε Μακεδόνες»!

Μάλιστα, μετά την τακτική εκτύπωση και κυκλοφορία της εφημερίδας «Νόβα Ζόρα» (Νέα Αλήθεια), ο Αναστασιάδης λέει πως το θέμα του ραδιοφωνικού σταθμού κοντεύει να ολοκληρωθεί ως προς τις διαδικασίες, καθώς «εκδόθηκε η άδεια και περιμένουμε ως το τέλος της χρονιάς να ξεκινήσει η εκπομπή του προγράμματος». Αναφέρει μάλιστα πως ακόμη δεν έχουν αποφασίσει το όνομα του σταθμού, «αλλά σίγουρα θα περιέχεται κάποια από τις λέξεις «μακεδονικό» ή «Μακεδόνες». Και πως στην αρχή θα ακούγεται μέχρι την Καστοριά!

Όνειρο του Αναστασιάδη, όπως λέει ο ίδιος, είναι να μπει η «Μακεδονία» στην ΕΕ, οπότε και δηλώνει βέβαιος πως θα υπάρχει ελεύθερη επικοινωνία μέχρι την Θεσσαλονίκη και «θα γίνουμε όλοι Μακεδόνες»! Κάνει μάλιστα αναφορά και στις προσπάθειες του «Ουράνιου Τόξου» ενώπιον των ευρωπαϊκών οργάνων και της ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης.

Την ίδια μέρα δημοσιεύθηκε και συνέντευξη του Αναστασιάδη – Ασλάκοφ στην εφημερίδα «Ντνέβνικ» και στη δημοσιογράφο Ιβάνα Κοστόφσκα. Η τελευταία μάλιστα ταξίδεψε ως τη Μελίτη για να τον συναντήσει και του πήρε την συνέντευξη περπατώντας μαζί του στο χωριό και σταματώντας μπροστά σε έναν πάγκο, όπου υπάρχουν αντίτυπα της «Νόβα Ζόρα» και «Αμπετσεντάρ».

Και σ’ αυτήν την συνέντευξη, ο Αναστασιάδης μιλά για το «πρώτο ραδιόφωνο στην μακεδονική γλώσσα», «που θα εκπέμπει από τη Φλώρινα ως τη Θεσσαλονίκη και πιθανότατα θα ονομάζεται Μακεδονικό Ράδιο». Όπως λέει ο Αναστασιάδης, «καταφέραμε να εκδώσουμε εφημερίδα, αύριο, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε δικό μας ραδιόφωνο και μπορεί να φτάσουμε να έχουμε μέχρι και τηλεόραση»!

Αναφέρεται επίσης στον «αγώνα» του για να διδάσκονται τα παιδιά μια ώρα την ημέρα τα «μακεδονικά» και επαναλαμβάνει πως «εμείς είμαστε Έλληνες πολίτες μακεδονικής εθνικότητας»!

Πάντως, η δημοσιογράφος σημειώνει πως αν και ο Αναστασιάδης επιμένει ότι οι νέοι στο χωριό μιλούν μακεδονικά, η ίδια διαπίστωσε πως στο πανηγύρι όπου πήγαν, «μιλούσαν όλοι ελληνικά»!

Η απάντηση του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη
Με αφορμή τις συνεντεύξεις Αναστασιάδη, ο βουλευτής Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης της Ν.Δ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το παραλήρημα του κ. Αναστασιάδη δεν οφείλεται, όπως θα το εξηγούσε η ιατρική επιστήμη, σε οξεία ψυχική διαταραχή.

Είναι ένα τέχνασμα με το οποίο νομίζει ότι θα στηρίξει τους προσωπικούς  ανιστόρητους πόθους του.

Έχει βέβαια το δικαίωμα να ισχυρίζεται, μόνο για τον εαυτό του, ότι θέλει.

Ακόμα και το πιο εξωφρενικό.

Ακόμα και ότι κατάγεται από τον πλανήτη Άρη.

Έχει όμως και την υποχρέωση να σέβεται τους συμπολίτες του.

Επειδή νομίζει ότι κατάγεται από τον Άρη δε μπορεί να ισχυρίζεται το ίδιο για τους Έλληνες αυτόχθονες Μακεδόνες και δε μπορεί να υβρίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως Τούρκοι, Αλβανοί και Γραικομάνοι.

Παράλληλα έχει την υποχρέωση να σέβεται το Ελληνικό Κράτος, στου οποίου τα βαθιά δημοκρατικά θεμέλια στήριξε το νεοπλουτισμό του και την ελευθερία του λόγου του.

Η κ. Μούσιου, που τον συμπεριέλαβε στο συνδυασμό της, αν και τον γνώριζε καλά, οφείλει να καταδικάσει ευθέως και δημόσια τη συμπεριφορά του και να τον θέσει εκτός της δημοτικής της παράταξης. Διαφορετικά παίζει ακούσια το παιχνίδι του.

Την ίδια δημόσια καταδίκη οφείλει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν ο πολιτικός φορέας που στήριξε επίσημα το συνδυασμό της κ. Μούσιου.

Όσο για τα περί ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη FYROM και τη διάθεση της κυβέρνησής της να εγκαταλείψει τις ανιστόρητες διεκδικήσεις, τις αλυτρωτικές προπαγάνδες και το ψευδομακεδονικό ιδεολόγημα.

Μέχρι σήμερα ο κ. Γκρούεφσκι εμμένει στην αδιάλλακτη στάση του, στερώντας από τη χώρα του την προοπτική της ανάπτυξης.

Προτιμά να διαιωνίζει την εξουσία του, με την ικανοποίηση της εκλογικής εθνικιστικής πελατείας του και ας υπονομεύει το μέλλον της χώρας του και των κατοίκων της. Εκτιμώ ότι θα συνεχίζει να κάνει το ίδιο, όσο ακόμα οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του βολεύονται από το σύστημα εξουσίας του.

Ο χρόνος κυλά αποκλειστικά εις βάρος του γειτονικού κράτους.

Ο κ. Αναστασιάδης βέβαια λίγο νοιάζεται κι ας το παίζει τιμητής, αφού ό,τι και να γίνει στη FYROM, αυτός θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή του στην Ελλάδα».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top